eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Semmelweis Egyetem/Családbarát Egyetem Központ

Gyerekek ezrei ismerkedtek a szüleik foglalkozásával

Több mint 50 cég vett részt idén a #mutiholdolgozol kampányban, hogy megmutathassák dolgozóik gyermekeinek: mivel foglalkoznak a szüleik, amíg ők óvodában vagy iskolában vannak.

Ez már az ötödik év, hogy a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz Programja útjára indítja a #mutiholdolgozol felhívást olyan vállalatok részére, amelyek szívesen megmutatják magukat, és a 21. század tipikus, és egyáltalán nem tipikus munkahelyeit a jövő munkavállalói, a gyerekek és fiatalok számára.

A szervezet tájékoztatása szerint idén a legtöbb helyen az első számú vezető, cégvezető, rektor, vezérigazgató fogadta a gyerekeket, és nyitotta meg az eseményt. Szenátusi gyűlés és szavazás a gyerekekkel, projektmunka online meeting keretében, vízmű-tour, ivóvíz tisztítás, traktorozás, játszótér ellenőrzés, jegyzőkönyvezés, targoncázás, ismerkedés a csomagoló robotokkal, minőségbiztosítás – 3D hibakeresés a gyártáson, irattári kalandtúra, reklámszerkesztés – ismerkedés a vágószobával, és még sok-sok színes program várta a munkatársak gyermekeit a csatlakozott cégeknél április 6-án vagy 11-én a tavaszi szünet első és utolsó napján.

A #mutiholdolgozol kampányban az a különleges, hogy középpontjában a fiatalok állnak: minden évben több ezer gyermek – óvodástól a tinédzserekig – jut hozzá saját élményhez a szülei munkahelyén arról, hogyan működik egy munkahely. Eközben a vállalat pedig kultúrát és a munkáltatói brandet épít: erősíti a közösségi érzést, saját szerethető arcát mutatja meg és közelebb hozza a munka világát a leendő munkavállalókhoz. „Vagyis mindenki nyer!” – olvasható.

Az előzetes adatok tükrében a csatlakozó több mint félszáz cégnél idén is körülbelül 1500 önkéntes vállalati kolléga vett részt a programok kitalálásában, szervezésében és a lebonyolításban.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×