eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Budapest, 2022. szeptember 28. Horn Gyula Magyarország rendszerváltás utáni harmadik miniszterelnökének egész alakos bronz szobra, Kutas László szobrász és Szilágyi András építész alkotása (2014) az angyalföldi Gyermek téren. MTVA/Bizományosi: Balaton József
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Összemocskolták Horn Gyula szobrát a XIII. kerületben

A rongálást egy térfigyelő kamera rögzítette.

Vasárnap reggelre barna „trutyi” borította be Horn Gyula volt miniszterelnök XIII. kerületi szobrát – írta a Telex az olvasóitól kapott fotók alapján.

A lapnak a XIII. kerület sajtófőnöke, Ladányi Zsolt elmondta, a szobrot sárral öntötték le. A kerületi közterület-felügyelet hivatalból feljelentést tett és gondoskodik a takarításról. A szombat este történt „sarazásról” felvételt készített egy térfigyelő kamera, ezen két elkövető látszik – jegyzik meg.

A helyi kerületi képviselő-testület még 2013-ban döntött arról, hogy szobrot kap Horn Gyula néhai miniszterelnök. A szobrot a Gyermek utcában állították fel.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×