eur:
368.53
usd:
344.66
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész mutatja mennyit fogyott és nyilatkozik, miután távozott a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. A bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított Galambos Lajos előzetes letartóztatását.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Kiderült, hol töltheti börtönbüntetését Galambos Lajos

A zenész messze az otthonától üli le a több mint három éves börtönbüntetését.

A zenész ugyan még nem kapta meg a behívóját, de úgy hírlik, hogy átmeneti otthona Kecskeméten lesz. A helyi börtön közel sem egy négycsillagos hotel, még akkor sem, ha az elítéltek között „parkettásnak” nevezik – írja a Bors, fotókat is közölve az intézményről.

„A büntetés-végrehajtási szervezet a szabadságvesztés végrehajtásának megkezdésére kijelölt bv. intézet kiválasztásánál figyelembe veszi a kiszabott szabadságvesztés időtartamát, végrehajtási fokozatát, a bv. intézetek aktuális telítettségi adatait, valamint azt, hogy az elítélt visszaeső-e. – tájékoztatta a lapot a BvOP Kommunikációs Főosztálya.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, Galambos Lajost december elején ítélték el másodfokon is az áram-, gáz és más közművek lopásának ügyében, jogerősen három és fél éves börtönbüntetést kapott. A hét évig húzódó tárgyalások során a zenész mindvégig ártatlannak vallotta magát, a másodfokú ítélet után végül azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem erre készült.

A kecskeméti börtönben, mint az összes többi bv. intézetben, dolgozhatnak a rabok. A munka két okból is jó, egyfelől elfoglalják magukat a fogvatartottak, másfelől keresetre tesznek szert, a pénzt pedig hasznos dolgokra fordíthatják. Az intézetekben van „börtönbolt”, ahol vásárolhatnak az elítéltek egyebeket mellett tisztálkodási szereket, dohányterméket, tisztálkodási szereket, zöldséget, gyümölcsöt, savanyúságot és néhány húskészítményt is, mint például dobozos töpörtyűt vagy szalonnát.

Az intézet befogadóképessége, 238 fő, ahol (két éve februárban, ez az utolsó fellelhető adat) 93 százalékos a telítettség.

A Bors kereste Galambos Lajost, arról érdeklődve, milyen érzések munkálkodnak benne az élete egyik legnehezebb időszakának kapujában. A zenész így felelt:

„Megyek, ahova menni kell, ahova beosztanak.

Ennek ellenére, az ügyvédeimmel érdeklődéssel várjuk az ítélet írásos formáját, ami véleményem és az írástudók véleménye szerint is, részben szembe megy az alaptörvénnyel és az ítélkezési gyakorlattal.”

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
Karácsony Gergely és a főváros perre megy

Karácsony Gergely és a főváros perre megy

A fővárosi önkormányzat kedden benyújtja a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei mértéke miatti keresetét a Fővárosi Törvényszékhez - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×