INFORÁDIÓ
2023. április 1. szombat
Hugó

galambos lajos

börtönbüntetés

áramlopás

bvop

Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész mutatja mennyit fogyott és nyilatkozik, miután távozott a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. A bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított Galambos Lajos előzetes letartóztatását.

Kiderült, hol töltheti börtönbüntetését Galambos Lajos

Infostart

A zenész messze az otthonától üli le a több mint három éves börtönbüntetését.

A zenész ugyan még nem kapta meg a behívóját, de úgy hírlik, hogy átmeneti otthona Kecskeméten lesz. A helyi börtön közel sem egy négycsillagos hotel, még akkor sem, ha az elítéltek között „parkettásnak” nevezik – írja a Bors, fotókat is közölve az intézményről.

„A büntetés-végrehajtási szervezet a szabadságvesztés végrehajtásának megkezdésére kijelölt bv. intézet kiválasztásánál figyelembe veszi a kiszabott szabadságvesztés időtartamát, végrehajtási fokozatát, a bv. intézetek aktuális telítettségi adatait, valamint azt, hogy az elítélt visszaeső-e. – tájékoztatta a lapot a BvOP Kommunikációs Főosztálya.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, Galambos Lajost december elején ítélték el másodfokon is az áram-, gáz és más közművek lopásának ügyében, jogerősen három és fél éves börtönbüntetést kapott. A hét évig húzódó tárgyalások során a zenész mindvégig ártatlannak vallotta magát, a másodfokú ítélet után végül azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem erre készült.

A kecskeméti börtönben, mint az összes többi bv. intézetben, dolgozhatnak a rabok. A munka két okból is jó, egyfelől elfoglalják magukat a fogvatartottak, másfelől keresetre tesznek szert, a pénzt pedig hasznos dolgokra fordíthatják. Az intézetekben van „börtönbolt”, ahol vásárolhatnak az elítéltek egyebeket mellett tisztálkodási szereket, dohányterméket, tisztálkodási szereket, zöldséget, gyümölcsöt, savanyúságot és néhány húskészítményt is, mint például dobozos töpörtyűt vagy szalonnát.

Az intézet befogadóképessége, 238 fő, ahol (két éve februárban, ez az utolsó fellelhető adat) 93 százalékos a telítettség.

A Bors kereste Galambos Lajost, arról érdeklődve, milyen érzések munkálkodnak benne az élete egyik legnehezebb időszakának kapujában. A zenész így felelt:

„Megyek, ahova menni kell, ahova beosztanak.

Ennek ellenére, az ügyvédeimmel érdeklődéssel várjuk az ítélet írásos formáját, ami véleményem és az írástudók véleménye szerint is, részben szembe megy az alaptörvénnyel és az ítélkezési gyakorlattal.”

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018