eur:
393.75
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Fcaebook/Magyar Atlétika - Hungarian Athletics

Bicikliút épül az új atlétikai stadionig

Egyre több részlet világos arról, mi keletkezik és mi marad a vb-stadion környékén.

Csepelre vezető kerékpárút nyílik a Nemzeti Atlétikai Központ, az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság központi helyszíne részeként.

A stadionberuházásnak köszönhetően kerékpárút is épül és az új gyalogoshídon át a Duna partján végig lehet tekerni Csepelig.

Schmidt Ádám sportállamtitkár szerint a vb-hez képest legalább olyan lényeges, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően létrejön Budapest zöld sport- és szabadidőközpontja, ahol nemcsak a versenysport, hanem a nagyközönség is sportolási lehetőségekhez jut.

A budapesti atlétikai vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik, az esemény központi helyszíne a Csepeltől északra található Nemzeti Atlétikai Központ lesz.

A világbajnokság után a létesítmény átalakul, az ideiglenes lelátókat elbontják, és a helyén futókör, sétaút, szabadtéri edzőterem épül. Körülötte a park is megnyílik a közönség számára, így létrejön Budapest legújabb zöld ligete.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×