eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Coronavirus. Woman wearing surgical mask on face protective for spreading of disease Covid-19 pandemic.. Girl symptom cough while sitting on Sofa. Sick woman in face protection mask
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Kiderült, mely korcsoportokban terjed most leginkább az influenza

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 16 200-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön a honlapján.

Azt írták: november 14. és 20. között az országban 202 500-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 16 200 ember esetében influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók közül a betegek 30,8 százaléka gyerek, 33,1 százaléka 15-34 éves, 25,2 százaléka 35-59 éves, 10,9 százaléka 60 éven felüli felnőtt volt.

Magyarországi influenzahelyzet;
a betegek aránya korcsoportonként;
influenzaaktivitás megyénként. MTI
Magyarországi influenzahelyzet; a betegek aránya korcsoportonként; influenzaaktivitás megyénként. MTI

A 46. naptári héten száz betegtől érkezett légúti minta az NNK laboratóriumába. A sentinel (figyelőszolgálat) orvosok által beküldött 91 minta közül két betegnél az influenza vírusát, 15 betegnél a koronavírus, egy-egy betegnél a légúti óriássejtes vírust (RSV) és a human metapneumovírust mutatták ki. A hagyományos diagnosztikus célú vizsgálat keretében érkezett kilenc minta közül egy adenovírus, kettő parainfluenza vírus, kettő rhinovírus pozitívnak bizonyult - tették hozzá.

Influenzaszerű megbetegedéssel a 46. héten a legtöbben (csökkenő sorrendben) Győr-Moson-Sopron, Somogy, Komárom-Esztergom megyékben, valamint Budapesten fordultak orvoshoz, a legkevesebben pedig (csökkenő sorrendben) Heves, Tolna és Vas megyében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×