INFORÁDIÓ
2023. május 28. vasárnap
Csanád, Emil

gazdaságfejlesztés

nagy márton

nemzeti tőkeholding

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszél a Széchenyi Kártya Program legújabb termékeiről tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. június 20-án. A kkv-szektor a háborús környezet ellenére is olcsó, elérhető hitelforráshoz jut a Széchenyi kártya program folytatásával - hangsúlyozta Nagy Márton a sajtótájékoztatón.

Új állami cég indulását jelentette be Nagy Márton

Infostart

Ez is a gazdaság fejlesztését segíti.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter körül sűsűsödnek az események: hétfőn kiderült, hogy új minisztériumot kaphat, valamint bejelentette, hogy a kormány kamatsapkát tesz egyes bankbetétekre.

Kedden újabb bejelentéssel érkezett: bejelentette a Nemzeti Tőkeholding Zrt. elindulását.

Felidézte: a recesszió elkerülése, a teljes foglalkoztatottság megőrzése, valamint a családok megvédése érdekében "a magyar kormány eddig 11 pontból álló akciótervet dolgozott ki. Ennek részeként - a Kormány korábbi döntésének megfelelően - 2022. november 17-én bejegyzésre került és megalakult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. Az intézmény felállításával egy központilag irányított, hatékony, állami hátterű finanszírozási rendszer jön létre, amely hozzájárul, hogy mintegy 1000 milliárd forintnyi új forrás kerüljön a gazdaságba" - olvasható Nagy Márton közleményében.

A Nemzeti Tőkeholding Zrt. vezetésérea gazdaságfejlesztési miniszter Katona Bencét, a Hiventures Zrt. vezérigazgatóját kérte fel.

A miniszter a Tőkeholding vezetőjétől elvárja, hogy tegye hatékonyabbá és eredményesebbé az állami hátterű tőkealapok működését, valamint olyan keretrendszert működtessen, amely érdemben járul hozzá a hazai vállalkozások fejlesztéséhez és megerősítéséhez, a kifektetések elősegítéséhez, továbbá a magyar gazdaság teljesítményének növeléséhez.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018