eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Még eggyel kevesebb helyen éri meg zöld rendszámmal parkolni

Sorra vonják meg a villanyautók parkolási kedvezményét a magyar városok, novembertől újabb helyen szűnik meg ez az opció.

Szentendrén április elsejével szűnt meg a zöld rendszámú autók ingyenes parkolása. A városvezetés döntését többek között azzal indokolta, hogy túl sok ilyen kocsi fordult meg a településen, ami gyakran forgalomtechnikai nehézségeket okozott. A szentendreiek ugyanakkor az egyes és a kettes zónában továbbra is díjmentesen parkolhatnak – egy ügyfélszolgálati regisztrációt követően.

A Dunakanyar kapujában található város mellett a többi között Ajkán, Siófokon, Nagykanizsán és Hódmezővásárhelyen is megszűnt a kedvezmény. Pécs és Miskolc viszont csak a zöld rendszámos hibridektől vonta meg az ingyenes parkolást. Itt a tisztán elektromos autókat a helyieknek és az odautazóknak is regisztrálniuk kell, hogy a parkolóőr tudja, hogy a jármű hibrid vagy tisztán elektromos – hívja fel a figyelmet az ATV.

A portál beszámol arról, hogy Zalaegerszeg energiaszámlája 2023-ban a helyi iparűzési adó egész éves bevételét is meghaladja majd, ezért a fideszes vezetésű városban is

megszűnik november elsejével a zöld rendszámú autók díjmentes parkolása.

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke elmondta, megérti az önkormányzatok lépését, mivel hatalmas anyagi gondokkal küzdenek. Gémesi György Gödöllő polgármestereként hozzátette: nem elképzelhetetlen, hogy Gödöllőn is módosítják a parkolási rendeletet.

A főváros az ATV megkeresésére úgy reagált, hogy a zöld rendszámú autók ingyenes parkolásának eltörlésére vonatkozó előterjesztés egyelőre nincs napirenden.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×