eur:
388.54
usd:
360.68
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Hadházy Ákos, az LMP parlamenti képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 4-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Bájos – mondta Hadházy Ákos, miután Schadl György feljelentette

A végrehajtói kamara egy éve előzetesben ülő elnöke egy tévéinterjú miatt lépett fel az országgyűlési képviselő ellen, becsületsértés miatt perli.

Schadl György azért jelentette fel július 12-én Hadházy Ákost, mert a politikus az RTL Híradójában június 13-án azt mondta róla, hogy ő az egyik legkorruptabb végrehajtó – ismerteti a független képviselő posztját a Telex.

Hadházy Ákos akkor a televízióban azt mondta, hogy "azt látjuk, a végrehajtói kamara vezetője volt az egyik legkorruptabb végrehajtó".

Az országgyűlési képviselő, aki a héten tudta csak letenni esküjét úgy fogalmaz a posztjában, amelyben fotót mutat a feljelentésről, hogy ez "egy igazi bájos pofátlanság".

Mint arról az Infostarton is beszámoltunk, a korrupciós gyanú miatt letartóztatásban lévő Schadl György amíg jogerősen el nem ítélik, lényegében dolgozhatna, legalábbis hivatalosan végrehajtó lehet, és mint ilyen, betöltheti a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöki posztját is.

Mindez azért érdekes, mert Hadházy Ákos szerint Schadl Györgyöt az zavarja, hogy az RTL Híradójában nem emelte ki, a végrehajtói kamara elnökeként elkövetett korrupció miatt ül, nem sima végrehajtóként elkövetett korrupcióért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×