INFORÁDIÓ
2022. december 9. péntek
Natália

kényszerszabadság

közlöny

kormányhivatalok

energiaválság

Az Érd-alsó vasútállomáson nyílt kormányablak ügyfélfogadás rendje az átadási ünnepség napján, 2020. október 27-én. Ez a kormányablak országosan a tizenkettedik, amely állomásépületben működik.

Kényszerszabadságra küldik a kormányhivatalnokokat – kijött a rendelet

Infostart

December 22. (csütörtök) és január 6. (péntek) között zárva tartanak a minisztériumok és a különböző szintű kormányhivatalok, a tisztviselőket pedig lényegében kényszerszabadságra küldik.

A Magyar Közlönyben csütörtök késő este megjelent jogszabály szerint „az igazgatási szünet időtartama alatt a kormányzati igazgatási szerv feladatait nem látja el, és az ügyfélfogadás nem működik”, ez alól pedig csak a felügyelő miniszter tehet kivételt.

Ennek értelmében nem lesz érvényes a törvénynek az a pontja, amely szerint „a munkáltató jogkör gyakorlója a kormányzati igazgatási szünet alatt a szabadságot úgy adja ki, hogy biztosítja a zavartalan ügymenetet, valamint a lakossági ügyfélszolgálattal rendelkező szervek esetében a folyamatos feladatellátást” – írja a Hvg.hu.

A meghatározott idősávban a felettesek kötelesek szabadságot kiadni a beosztottaiknak – összesen 11 munkanapot –, akinek pedig már nem maradt szabadsága az idei évre, annak a 2023-as keretéből veszik le ezeket a munkanapokat.

Tehát az a törvényi előírás sem lesz érvényes, hogy „a szabadságot az esedékességének évében kell kiadni és kivenni”.

A kormány a veszélyhelyzeti felhatalmazással élve, rendeleti úton fogadta el a törvényt.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018