eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
E-learning online education or internet  encyclopedia concept. Open laptop and book compilation in a classroom. 3d illustration
Nyitókép: Bet_Noire/Getty Images

Itt vannak az új dátumok: hosszú téli szünet, sokaknak kötelező szabadság jön

Nem teljesen fixek, mert a mostani állami intézkedéstől néhány nap erejéig eltérhetnek az intézmények - mutatjuk, hogyan.

Korábban Orbán Viktor már az Országgyűlésben kijelentette a napokban, hogy az energiaárak miatt nem kell idén online oktatásra számítani. Az azonban kérdés volt, hogy a közoktatásban a sok port kavart 18 Celsius-fokos szabályozáson kívül lesz-e még bármi változás az energiaárak miatti kormányzati spórolási intézkedések keretében.

A csütörtöki Kormányinfón kiderült, hogy lesz: a szülőknek, a tanároknak és a gyerekeknek arra kell készülniük, hogy az őszi szünet rovására hosszabb lesz a téli szünet.

A tanév eredetileg tervezett rendje szerint október 29-től november 7-ig tartott volna az őszi szünet, és december 22-től január 3-ig tartott volna a téli. Ezen változtatott a kormány, őszről három napot a téli időszakra csoportosítanak át, így a közoktatásban

az őszi szünet helyett hosszabb téli szünet lesz, december 22-től január 8-ig.

Mint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter fogalmazott, ezzel jelentős összeget spórolhatnak meg az intézmények és így az állam.

A fentiek szerint ősszel a november 1-jei négynapos hétvége után november 2-án, szerdán már folytatódik az oktatás.

Fontos azonban azt is tudni, hogy

minden iskolaigazgató saját hatáskörben dönthet 3 iskolaszüneti napról, ezért lehetnek egyedi helyzetek,

és az is előfordulhat, hogy az őszi szünet mégis hosszabb lesz egyes intézményekben - mondta Gulyás Gergely.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×