eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
E-learning online education or internet  encyclopedia concept. Open laptop and book compilation in a classroom. 3d illustration
Nyitókép: Bet_Noire/Getty Images

Itt vannak az új dátumok: hosszú téli szünet, sokaknak kötelező szabadság jön

Nem teljesen fixek, mert a mostani állami intézkedéstől néhány nap erejéig eltérhetnek az intézmények - mutatjuk, hogyan.

Korábban Orbán Viktor már az Országgyűlésben kijelentette a napokban, hogy az energiaárak miatt nem kell idén online oktatásra számítani. Az azonban kérdés volt, hogy a közoktatásban a sok port kavart 18 Celsius-fokos szabályozáson kívül lesz-e még bármi változás az energiaárak miatti kormányzati spórolási intézkedések keretében.

A csütörtöki Kormányinfón kiderült, hogy lesz: a szülőknek, a tanároknak és a gyerekeknek arra kell készülniük, hogy az őszi szünet rovására hosszabb lesz a téli szünet.

A tanév eredetileg tervezett rendje szerint október 29-től november 7-ig tartott volna az őszi szünet, és december 22-től január 3-ig tartott volna a téli. Ezen változtatott a kormány, őszről három napot a téli időszakra csoportosítanak át, így a közoktatásban

az őszi szünet helyett hosszabb téli szünet lesz, december 22-től január 8-ig.

Mint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter fogalmazott, ezzel jelentős összeget spórolhatnak meg az intézmények és így az állam.

A fentiek szerint ősszel a november 1-jei négynapos hétvége után november 2-án, szerdán már folytatódik az oktatás.

Fontos azonban azt is tudni, hogy

minden iskolaigazgató saját hatáskörben dönthet 3 iskolaszüneti napról, ezért lehetnek egyedi helyzetek,

és az is előfordulhat, hogy az őszi szünet mégis hosszabb lesz egyes intézményekben - mondta Gulyás Gergely.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×