INFORÁDIÓ
2022. december 1. csütörtök
Elza

olaszország

ursula von der leyen

magyarország

olaszország

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elmondja évértékelő beszédét Strasbourgban 2021. szeptember 15-én.

Alapjogokért Központ: Ez nyílt beismerés Ursula von der Leyentől

Infostart / MTI

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyíltan beismerte, hogy ha a vasárnapi olasz választáson a jobboldali pártszövetséget bízzák meg kormányalakítással, akkor a bizottság nyomásgyakorlást helyezhet kilátásba, ahogy teszi ezt Magyarországgal is évek óta - erről írt az Alapjogokért Központ Facebook-oldalán pénteken közzétett írásban.

Ursula von der Leyen szerdán előadást tartott az amerikai Princeton Egyetemen, ahol egy hallgatói kérdésre válaszolva szó szerint azt mondta: figyelemmel kísérik az olasz választásokat, és "meglátjuk a választások eredményét", "szóval meglátjuk, ha a dolgok egy nehéz irányba mennek, én már beszéltem Magyarországról és Lengyelországról, vannak eszközeink".

Vagyis ha most vasárnap a jobboldali pártszövetséget bízzák meg az olasz emberek a kormányalakítással, akkor a bizottság pusztán a kabinet politikai színezete miatt helyezhet kilátásba nyomásgyakorlást - ahogy teszi ezt hazánk kapcsán évek óta - írták.

Az értékelés szerint ez nyílt beismerése annak, hogy a bizottság világnézeti okok miatt bünteti hazánkat és Lengyelországot is, és ha nyer az olasz jobboldal, akkor Olaszország is hasonló eljárások és vegzatúra kereszttüzében találhatja magát.

Az Alapjogokért Központ szerint a bizottság elnökének szavai sajnos beigazolták a gyanút, hogy a "jogállamiságról" és "demokráciáról" szóló viták nem jogi, hanem politikai alapúak.

Ahogyan politikai és nem racionális okai vannak a szankciós politikák további erőltetésének is. A kettőben az a közös, hogy mind az ésszerűtlen szankciókat, mind hazánk megbüntetést a hazai baloldal támogatja - a magyarországi baloldal az uniós intézményekben lát szövetségest ahhoz, hogy revansot vegyen a jobboldal sorozatos győzelmei és saját kudarcai miatt.

Hozzátették, hogy Ursula von der Leyen szavai egyben nyílt beismerésnek is számítanak atekintetben, hogy Brüsszel nem a kontinens egységéért, hanem egyes tagállamok kipécézésével az európai egység megbontásáért felelős.

Az Európai Unió alapító atyái biztosan nem azért álmodták meg a békét és prosperitást hozó Közösséget, hogy XXI. századi "örököseik" ideológiai nemtetszések miatt megbontsák annak egységét, és kétséget ébresszenek Európa egységének tekintetében - írta Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ.

Nyitókép: Yves Herman
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018