eur:
392.35
usd:
365.87
bux:
66823.12
2024. április 26. péntek Ervin
Dobrev Klára és Márki-Zay Péter – ellenzéki előválasztási vita a környezetvédelem témájában
Nyitókép: Forrás: hvg.hu

Árnyékkormány: Márki-Zay Péter három kérdést tett fel

Az egykori miniszterelnök-jelölt szerint Dobrev Klára árnyékkormánya megosztja az ellenzéket.

Hódmezőhely polgármestere Facebook-posztban foglakozott a Dobrev Klára árnyékkormányával.

Márki-Zay Péter úgy látja, a lépéssel a DK az ellenzékiséget szeretné kisajátítani, szerinte az a kérdés, hogy ezt a Fidesz leváltása vagy hatalmon tartása érdekében teszi-e.

„Ehhez az alábbi három kérdést kell megválaszolni:

  • Alkalmas-e egyedül a baloldal, a jobboldali és centrista ellenzékiek nélkül a Fidesz leváltására?
  • Alkalmas-e egyetlen párt önmagában a Fidesz leváltására?
  • Alkalmas-e egy politikai kormány egy szakértői kormánnyal szemben az ország problémáinak megoldására?”

– írja Márki-Zay Péter.

Bejegyzését ezzel zárja:

„Amennyiben a válasz akár csak egyetlen kérdésre is nem, akkor a DK árnyékkormánya az ellenzék megosztásával a centrális erőteret építi újra,

és a Fideszt tartja hatalmon.”

Később a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom adott ki hasonló tartalmú közleményt a témában.

„Az árnyékkormány névsora mellőzte a civileket és a szakembereket, így azt mindössze egy DK-s pártkáderekből álló csapat alkotja – írják. – A Mindenki Magyarországa Mozgalom nem Orbán Viktor árnyékában kíván dolgozni, éppen ezért mi ki fogunk állni a fényre a tiszták koalíciójával. Ezt a koalíciót olyanok fogják alkotni, akik a rendszer megbuktatásáért dolgoznak, akik hisznek egy új politikai kultúrában, ahol a hatalom nem egy szűk elit kezében összpontosul, ahol a pozíciókat nem lojalitás alapján osztják, ahol a korrupció üldözendő jobb- és baloldaltól függetlenül és ahol a szakértelem és a rátermettség lesz a meghatározó.”

(Nyitóképünkön Dobrev Klára és Márki-Zay Péter a környezetvédelemről szóló ellenzéki előválasztási vitán.)

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×