eur:
388.56
usd:
361.37
bux:
68859.79
2024. május 8. szerda Mihály
A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 06. számú országgyűlési egyéni választókerületében kitűzött időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák egyike Budapesten a Nemzeti Választási Irodában 2020. október 15-én. Sértetlennek találta az urnákat ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kijelölt tiszaújvárosi szavazatszámláló bizottság a voksokat 16-án számolja meg, de ezek érdemben már nem befolyásolják az eredményt. A voksolást Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) nyerte.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ellenzéki belharc miatt bukhat újabb budapesti időközi választást a baloldal

A helyszín Zugló, az időpont most vasárnap. A fideszes Juhász-Pintér Pálnak három ellenzéki vetélytársa van, de papíron egyik sem MSZP-s.

Sorjáznak az időközi választások - országszerte és a fővárosban is.

A szeptember 11-i, komoly súllyal bíró I. kerületi önkormányzati képviselő-választást követően – amelynek eredményeképp a jobboldal visszaszerezheti korábbi többségét az önkormányzatban – e vasárnapon Zuglóban járulnak urnához.

Az ellenzéki belharc nyomán több baloldali-liberális, illetve kormánykritikus civil is megküzd a Fidesz-KDNP jelöltjével, Juhász-Pintér Pállal Szabó Rebeka (Párbeszéd) helyéért, aki parlamenti mandátumhoz jutott:

  • Kökény Dalma Ilona (Párbeszéd, Momentum, DK, LMP) egy ellenzéki összefogás pártfogoltja, de a Jobbik és az MSZP nem támogatja
  • Kézdi Gabriella (Szolidaritás-Összefogás Zuglóért Egyesület)
  • Keczéry Attila (Civil Zugló Egyesület).

Az rtl.hu összeállítása szerint feltűnő, hogy bár a szocialista párt nem támogatja Kökény Dalmát, nem indított vagy támogat helyette senkit, és Zugló MSZP-s polgármestere, Horváth Csaba sem támogat senkit, de Kézdi Gabriella helyi források szerint a kerületi MSZP elnöke, Tóth Csaba emberének számít. Ismert, Tóth Csaba elindult az ellenzéki előválasztáson Hadházy Ákossal szemben, ám miután utóbbi korrupciós ügyekkel vádolta meg, visszalépett, a parlamenti mandátumot pedig Hadházy meg is nyerte, ám azt nem vette át.

A zuglói választásnak különös pikantériát ad, hogy az I. kerületben – a Metropol számításai szerint – április óta már a hetedik időközi választást veszítette el baloldali jelölt, és csak egyben nyert.

A XI. kerületben két önkormányzati képviselői hely is gazdára talál vasárnap. Az összes időközi választás itt!

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kiderült, mi lesz az üzemanyagárakkal -  Így reagál a Mol árfolyama!

Kiderült, mi lesz az üzemanyagárakkal - Így reagál a Mol árfolyama!

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő, ami elsősorban az OTP eséséből adódik. A hazai nagypapírok közül már csak a Mol van pluszban, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×