eur:
393.45
usd:
362.54
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Az Adria kőolajvezeték fogadópontja a Mol Nyrt. százhalombattai Dunai Finomítójában 2022. május 24-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Újraindul a százhalombattai finomító

Az üzem működtetése nagy könnyebbséget jelenthet az üzemanyag-ellátás jelenlegi helyzetében.

Július végén karbantartási okok miatt leállt a százhalombattai finomító, amely a térség egyik legfontosabb olajfinomítója volt. Egy a lakosságnak szóló tájékoztatásból most kiderült, hogy szeptember közepétől újra termelhet a Mol üzeme, írja a vg.hu.

Az olajtársaság levele szerint szeptember 18-án újraindul a Mol Dunai Finomítója. A levelet Ercsi város honlapján tették közzé a környéken élő lakosság tájékoztatásául. A cég azt írja, hogy a finomító több üzemében július 31. és szeptember 18. között időszakos, ütemezett karbantartást végeznek, amely a berendezések biztonságos üzemmenetét és élettartam-növelését szolgálja.

A karbantartási munkák sikeres befejezése után megkezdték a leállított üzemek újraindítását, ami két-három napig tart. Szeptember 6. és 18. között több olyan technológiai tevékenységet hajtanak végre, amelyek a környező településeken éreztethetik hatásukat. Emiatt fokozott zajhatásra, látványos fáklyázásra, esetenként kellemetlen szaghatásra lehet számítani.

Itt megnézheti a Hernádi Zsolttal, a Mol Csoport elnök-vezérigazgatójával az InfoRádió Aréna című műsorában készített beszélgetést:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×