eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Íme az első bringás mentő

Bemutatták az első biciklis mentőt a Városligetben.

A kerékpáros mentősök fő feladata az elsősegélynyújtás lesz, az egység jövő tavasztól működik rendszerszerűen a fővárosban –hangzott el a Városligetben tartott mentőnapon. Az egységben nem orvosok, hanem tapasztalat mentőápolók vagy mentőtisztek szolgálnak majd.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a program célja, hogy még gyorsabban odaérjenek a helyszínekre. Vannak a fővárosban olyan területek, például a belváros sétálóutcái, a Margitsziget vagy a budai Vár, amelyeket mentőautóval sokszor nehéz megközelíteni, ugyanakkor a kerékpáros mentősök hamarabb odaérnek és megkezdhetik például az újraélesztést.

A színpadon bemutatták Kramarics Tamást, aki elsőként jelentkezett a kerékpáros szolgálatra. Ő jelenleg mentőautón szolgál mentőápolóként. Ő ismertette meg a közönséggel az szolgálati biciklit.

Az egység elektromos kerékpárt fog használni, amelynek ötfokozatú váltója van, emellett figyelmeztető hangjelzést kiadó kék villogóval is felszerelték.

A biciklin szinte minden megtalálható lesz, ami egy mentőgépkocsiban: félautomata defibrillátor, , oxigén, lélegeztető maszk, szülés levezetéséhez szükséges szett, kihűlés elleni melegítő takarók, gumikesztyű, szájmaszk, fertőtlenítőszerek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×