eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Fiatalok fürdenek a Velencei-tóban az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) első napján Sukorón 2022. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Itt tart most a Velencei-tó: kis sétával még úszni is lehet

Akár 30-40 százalékos visszaesést is okozhattak a Velencei-tó látogatottságában a kiszáradt tavat ábrázoló fotók és információk – véli a Velencei-tó legnagyobb strandüzemeltető cégének ügyvezetője, aki szerint a valóságban a Velencei-tavi fürdőhelyeken még úszni is lehet, a vízminőség pedig kiváló.

Van olyan strand a Velencei-tónál, ahol már a tómeder jó néhány méteren keresztül kilátszik, ettől függetlenül beljebb lehet sétálni, és még a strandhatáron belül is találni olyan helyeket, ahol bárki tud úszni – hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a Gárdonyi Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője.

Tihanyi Tamás szerint csalókák a szikes tavon lévő csónakokat ábrázoló képek. A Velencei-tó strandjai az alacsony vízszint ellenére is remekül tudnak üzemelni, így az általuk működtetett négy strand is. Utóbbiak Agárd településen találhatók, amik Gárdony város közigazgatásához tartoznak.

Az ügyvezető azt is kiemelte, hogy az eddig kézhez kapott laborvizsgálati eredmények mind kiváló vízminőségről árulkodnak, és a vizsgált kórokozók mennyisége legfeljebb annyira minimális a tóban, ami még bőven a megengedett határértéken belüli.

Tihanyi Tamás szerint

a kiszáradt tóról közzétett fotók a klikkvadászatról szólnak,

a felvételek pedig alaposan elriasztják a látogatókat, ezért lényeges forgalom-visszaesés tapasztalható a tónál. Szerinte sokan tulajdonképpen azt akarják elhitetni a közvéleménnyel, hogy egyáltalán nincs már víz a mederben, és sajnos ez a fajta kommunikáció már egy nem túl távoli településen is könnyen célba érhet. Ennek eredményeként – egy 2020 előtti bázisévet tekintve – 30-40 százalékos visszaesést is elszenvedhetnek – fogalmazott a Gárdonyi Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője, aki azért még

bízik az augusztusban, hogy sokan felismerik, hogy most a tömegek elkerülése nélkül is jót lehet „pancsolni” a strandjaikon.

A fentieken túl a víz hőmérsékletével sincs gond, a kánikulában is hűsítő – tette hozzá Tihanyi Tamás. A júliusi legforróbb napokon, 40 fokban sem melegedett a tó vize 27-28 Celsius-fok fölé, jelenleg pedig 22-23 fokos a Velencei-tó hőmérséklete.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×