eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Összeveszett a DK és a Momentum, határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés erre a napra összehívott ülése.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Itt van Karácsony Gergely válasza a hőségre

Utasítást adott a fővárosi cégeknek a következőkről.

A szerdától életbe lépő harmadfokú hőségriasztás miatt Karácsony Gergely főpolgármester konkrét intézkedéseket kért a fővárosi cégektől.

A főpolgármester kedden délután a Facebook-oldalán felhívta a figyelmet, hogy szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében helyenként 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek. Többfelé még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Karácsony Gergely azt írta:

a BudapestGo alkalmazásban látható, hol találhatóak ivókutak.

A Budapesti Közlekedési Központ szerdán és csütörtökön vizet oszt három forgalmas helyszínen, a Deák Ferenc téren, a Keleti pályaudvarnál és a Széll Kálmán téren, a Fővárosi Vízművek üzembe helyezte a víztartállyal felszerelt kocsiját, amiről bárki tölthet magának vizet.

A fürdők tovább tartanak nyitva, a fővárosi közterületfenntartó autói pedig folyamatosan locsolják az utakat.

A főpolgármester kiemelte: ezek az intézkedések valóban segítik elviselni a mindennapokat, de nem jelentenek hosszú távú megoldást az egyre gyakoribb kánikulákkal szemben.

"A városoknak teljesen át kell alakulniuk" - fogalmazott, hozzátéve: a fővárosi beruházásoknál - mint például a rakpartprojekt vagy a Blaha Lujza tér felújítása - fontos szempont, hogy

a zöldítéssel elviselhetőbbé tegyék a nyarakat.

Karácsony Gergely azt is jelezte: a problémával közösen kellene szembenéznie az önkormányzatoknak és a kormánynak.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×