eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 26. vasárnap Evelin, Fülöp
Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyolcpárti egyeztetést kezdeményez a válság miatt a Jobbik

Gyöngyösi Márton pártelnök azt szeretné, hogy a kormány számára közösen fogalmazzanak meg javaslatokat.

Tanácskozásra invitáltam minden parlamenti pártot a jövő hét csütörtökére, amelyen szeretném ha javaslatokat tudnánk megfogalmazni a Kormány számára, hogy miként kezelje a gazdasági válságot – mondta érdeklődésünkre a Jobbik elnöke.

Ugyanis Gyöngyösi Márton úgy látja, hogy

a kormány nem tudja kezelni a helyzetet,

nincs semmiféle válasza a kibontakozó gazdasági válságra. Ehelyett jelenleg a tagadás fázisban van, pedig a gazdaság állapota nagyon súlyos. Szembeötlő jelei ennek az árfolyam beszakadása, az elszabadult infláció illetve az, hogy az Európai Uniótól nem tudja a kormány lehívni azokat a forrásokat, amelyekkel meg lehetne támogatni a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékait és megvédeni a forintot spekulációval szemben.

Az ellenzéki politikus szerint egy ilyen közös tanácskozás konstruktívabb lehet és már a gesztus is önmagáért beszél. Hiszen az elmúlt időszakban nem volt rá példa, hogy egy ellenzéki párt vagy egy ellenzéki politikus közös tanácskozásra hívta volna az országgyűlés minden pártját.

Gyöngyösi Márton kérdésünkre azt is elmondta: a jelenlegi súlyos helyzet, illetve a kormány szemmel látható tehetetlensége

megkívánja, hogy félretegyék a párt politikai csatározásokat.

Szerinte a kétharmados felhatalmazás óriási felelősséget ró a kormányzatra. A jelenlegi helyzetben mégis támogatásra van szüksége. "Én erre a tanácskozásra egy javaslatcsomaggal fogok érkezni a Jobbik gazdasági programtervével" – közölte a pártelnök. Egyben reményét fejezte ki, hogy közösen össze tudnak majd állítani olyan javaslatokat, amik a kormánynak is hasznára lehetnek. Részleteket azonban nem árult el.

"Előbb a pártok képviselőivel szeretném megvitatni a Jobbik javaslatait és csak utána állnék a sajtó elé" – mondta Gyöngyösi Márton.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 25. 20:01
×
×
×
×