INFORÁDIÓ
2022. augusztus 20. szombat
István

mol

üzemanyag

árstop

Mol felirat az olajkonszern töltőállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án.

Hivatalossá vált a "sapkás" üzemanyagra vonatkozó korlátozás

Infostart / MTI

A már ismert részleteket a Mol is megerősítette.

Mint az Infostart sajtóértesülésre hivatkozva reggel megírta, korlátozásokat vezet be a Mol a tankolásra, a vállalat pedig megerősítette ezt hivatalosan is. A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja az olajipari cég, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe már csak maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett.

Az intézkedés

nemcsak a hatósági áras, hanem az összes üzemanyagra vonatkozik.

A vállalat közölte: a limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő.

Felhívták a figyelmet arra is, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet, amennyiben benzinkannába, akkor piaci árat kell fizetnie.

A Mol ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt

a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg.

Ha ugyanis a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni.

Bakos Piroska, a Mol magyarországi kommunikációs igazgatója az InfoRádióban elmondta: a nyári időszak üzemanyag-fogyasztás szempontjából eleve kiélezettebb időszak, hiszen mindenki autóba ül a nyaralások miatt, és elindultak a mezőgazdasági munkák egy fokozott dízeligénnyel. Ezt erősíti, hogy nem állt vissza az üzemanyag-behozatal.

"Korábban a magyarországi üzemanyag-fogyasztás harmadát lefedte a külföldről történő behozatal, de ez a mennyiség most nincs a piacon.

Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy miután a Mol szeretne minden vásárlót kiszolgálni, 50 literben maximáljuk a kiadható mennyiséget" - fogalmazott Bakos Piroska.

A trükközésekkel kapcsolatos kérdésre, például hogy ha például valakinek 70 literes az üzemanyagtartálya, beletölti az 50 litert, megy egy kört és a maradék 20-at is beletankolja, a Mol kommunikációs vezetője azt mondta, belátást kérnek az autósoktól és azt, hogy gondolja végig, mennyi üzemanyagra van valójában szüksége.

Nyitókép: MTI/Marjai János

Kapcsolódó hang

MOL tankolás változások - Bakos Piroska, a Mol magyarországi kommunikációs igazgatója
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018