eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: BKV

Hétvégén újraindul a Libegő

Véget ért a javítás.

Szombattól újra jár a zugligeti libegő, amelynek egy hónapos nagyjavítása határidőre sikeresen befejeződött - közölte a BKV.

A tizenkét évente esedékes rekonstrukció során elvégezték a pálya acél szerkezeti elemeinek és a szállítószékek szorítófejeinek repedésvizsgálatát, átvizsgálták a pálya mozgó alkatrészeit, valamint rezgésdiagnosztikai vizsgálatnak vetették alá a szerkezeti elemekben lévő csapágyakat - írták.

Lefestették az acél szerkezeti elemeket, szervizelték a segédhajtást, átvizsgálták az elektronikus vezérlést, valamint a kötélvezető görgőket és gumibetéteket is. Ellenőrizték a fékek szerkezeti elemeit, a legkedvezőtlenebb terhelési viszonyok között mérték a fékutakat, valamint átvizsgálták a biztonsági elemeket.

A nagyjavítás során teljesen felújították a kommunikációs rendszert is - olvasható.

A BKV közölte, a nagyjavítás egy hónapot vett igénybe.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×