eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Megalakult az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja

A szocialista képviselők a posztot eddig is betöltő Tóth Bertalant választották frakcióvezetőnek.

Az MSZP közleménye szerint Tóth Bertalant, aki az MSZP társelnöke is, a frakció tagjai egyhangúlag választották meg. Újraválasztották frakcióvezető-helyettesnek Gurmai Zitát és Harangozó Tamást.

A közlemény szerint a frakcióülésen döntés született arról, hogy a szocialista frakció részt vesz az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén, és döntés született arról is, hogy a frakció tagjai részt vesznek a parlamenti bizottsági munkában is.

"A frakció tagjai képviselni fogják mindazokat, akik Magyarországot igazságos, szabad, szolidáris és klímatudatos hellyé kívánják formálni" - fogalmaztak.

Az MSZP-frakciónak tíz képviselője lesz a most kezdődő parlamenti ciklusban a korábbi 15-höz képest.

Tóth Bertalan hétvégén jelentette be, hogy az MSZP őszi tisztújításán nem kíván indulni a társelnöki tisztségért, azt követően az országgyűlési képviselőcsoport vezetőjeként, a "csapat tagjaként" segíti a közös munkát.

Néhány napja az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy "le kell építenünk, de a hálózatot meg tudjuk őrizni, ami gerince volt a mostani kampánynak is". Ő maga nem indul újra a társelnöki pozícióért, mert a politikai ars poeticája az ellenzéki együttműködés létrehozása volt, ezután pedig nehéz lenne úgy a saját közössége elé állni, hogy eddig ebben hitt, a választók nem igazán támogatták, de „most van egy új ötlete”.

Ujhelyi István indul a társelnökségért, megújulást hirdetett és a pártot is átnevezné (Esély – Magyar Szociáldemokraták Pártközössége), a frakció neve viszont a házszabály miatt akkor is MSZP marad.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×