eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Megalakult az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja

A szocialista képviselők a posztot eddig is betöltő Tóth Bertalant választották frakcióvezetőnek.

Az MSZP közleménye szerint Tóth Bertalant, aki az MSZP társelnöke is, a frakció tagjai egyhangúlag választották meg. Újraválasztották frakcióvezető-helyettesnek Gurmai Zitát és Harangozó Tamást.

A közlemény szerint a frakcióülésen döntés született arról, hogy a szocialista frakció részt vesz az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén, és döntés született arról is, hogy a frakció tagjai részt vesznek a parlamenti bizottsági munkában is.

"A frakció tagjai képviselni fogják mindazokat, akik Magyarországot igazságos, szabad, szolidáris és klímatudatos hellyé kívánják formálni" - fogalmaztak.

Az MSZP-frakciónak tíz képviselője lesz a most kezdődő parlamenti ciklusban a korábbi 15-höz képest.

Tóth Bertalan hétvégén jelentette be, hogy az MSZP őszi tisztújításán nem kíván indulni a társelnöki tisztségért, azt követően az országgyűlési képviselőcsoport vezetőjeként, a "csapat tagjaként" segíti a közös munkát.

Néhány napja az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy "le kell építenünk, de a hálózatot meg tudjuk őrizni, ami gerince volt a mostani kampánynak is". Ő maga nem indul újra a társelnöki pozícióért, mert a politikai ars poeticája az ellenzéki együttműködés létrehozása volt, ezután pedig nehéz lenne úgy a saját közössége elé állni, hogy eddig ebben hitt, a választók nem igazán támogatták, de „most van egy új ötlete”.

Ujhelyi István indul a társelnökségért, megújulást hirdetett és a pártot is átnevezné (Esély – Magyar Szociáldemokraták Pártközössége), a frakció neve viszont a házszabály miatt akkor is MSZP marad.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×