INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

koronavírus

kórház

látogatási tilalom

járványügyi intézkedések

lazítás

Hospital with corridor and bed without persons in landscape format

Feloldották a kórházi látogatási tilalmat – íme a szabályok

Infostart

A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal vagy negatív eredményű, 48 órán belül elvégzett SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen.

Az emberi erőforrások minisztere 5/2022. (III.03.) számú egyedi utasítása március 4-től feloldotta a koronavírus-fertőzéssel nem érintett osztályokon a látogatási tilalmat. A tilalom csak az intenzív- és általános Covid-osztályokon marad érvényben a szombati naptól – írja az egeszsegkalauz.hu ismertetve, hogy az egységes gyakorlat szerint, a betegek és a hozzátartozók fokozott védelme érdekében az alábbi szabályokat kell betartaniuk a látogatóknak a kórházakban a látogatási tilalom feloldását követően:

  • Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra;
  • A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, illetőleg ennek hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen, amit a belépéskor köteles bemutatni – ez alól az 5 év alatti gyerekek mentesülnek.

Kásler Miklós rendelet arra is kitér, hogy amennyiben a beteg állapota és az intézmény adottságai megengedik, az időjárás függvényében lehetőség szerint szabadtéren történjen a látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma, viszont a látogatóknak mindvégig – az egészségügyi és szociális intézmények területén történő maszkviselés szabályairól szóló 31/2021. (VII. 7.) Emmi-rendelet előírásainak megfelelően – maszkot kell viselniük.

A látogatási rend:

  • hétfőtől–péntekig 14.00–16.00,
  • szombat, vasárnap és ünnepnap 10.00–12.00 és 14.00–16.00.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: upixa/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018