eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 10. vasárnap Judit
Hospital with corridor and bed without persons in landscape format
Nyitókép: upixa/Getty Images

Feloldották a kórházi látogatási tilalmat – íme a szabályok

A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal vagy negatív eredményű, 48 órán belül elvégzett SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen.

Az emberi erőforrások minisztere 5/2022. (III.03.) számú egyedi utasítása március 4-től feloldotta a koronavírus-fertőzéssel nem érintett osztályokon a látogatási tilalmat. A tilalom csak az intenzív- és általános Covid-osztályokon marad érvényben a szombati naptól – írja az egeszsegkalauz.hu ismertetve, hogy az egységes gyakorlat szerint, a betegek és a hozzátartozók fokozott védelme érdekében az alábbi szabályokat kell betartaniuk a látogatóknak a kórházakban a látogatási tilalom feloldását követően:

  • Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra;
  • A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, illetőleg ennek hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen, amit a belépéskor köteles bemutatni – ez alól az 5 év alatti gyerekek mentesülnek.

Kásler Miklós rendelet arra is kitér, hogy amennyiben a beteg állapota és az intézmény adottságai megengedik, az időjárás függvényében lehetőség szerint szabadtéren történjen a látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma, viszont a látogatóknak mindvégig – az egészségügyi és szociális intézmények területén történő maszkviselés szabályairól szóló 31/2021. (VII. 7.) Emmi-rendelet előírásainak megfelelően – maszkot kell viselniük.

A látogatási rend:

  • hétfőtől–péntekig 14.00–16.00,
  • szombat, vasárnap és ünnepnap 10.00–12.00 és 14.00–16.00.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Transzplantációs nagyhatalom lehetünk Európában

Transzplantációs nagyhatalom lehetünk Európában

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke szerint növelni kell a szervadományozási hajlandóságot Magyarországon. Berente Judit az InfoRádióban azt mondta: az élődonoros műtétek jól tervezhetők, és az érzelmi kötődés a transzplantáltaknak is fontos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 9. 19:47
×
×
×
×