eur:
388.69
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: BKM Nonprofit Zrt.

Megtisztul a Tétényi-fennsík

Mintegy 2700 köbméter illegálisan lerakott építési törmeléket szállítottak el.

Együtt megtisztítják a Tétényi-fennsíkot az évtizedekkel ezelőtt otthagyott építési és azóta gyűlő egyéb hulladékoktól a Budapesti Közművek (BKM) Nonprofit Zrt. kertészeti és hulladékgazdálkodási szakemberei.

A BKM-hez tartozó Főkert kertészeti, valamint FKF hulladékgazdálkodási divízió munkatársai a XXII. kerületi Tétényi-fennsík területét az évtizedekkel ezelőtt a környezeti és fenntarthatósági szempontok mellőzésével lebontott katonai épületek törmelékeitől szabadítják meg, és visszaadják az őshonos növényvilágnak - közölték.

A fennsíkról mintegy 2700 köbméter illegálisan lerakott építési törmeléket szállítottak az FKF pusztazámori hulladékkezelő központjába, az előírások szerinti laborvizsgálatok után.

Nehezítette a törmelék összegyűjtését, hogy sűrű, tájidegen növényzet nőtte be az évek során. Az is bonyolította a feladatot, hogy a munkát csak a téli időszakban, fagyott talaj esetén kezdhették meg. Emellett a teherautók csak a Főkert szakemberei által kijelölt útvonalon közlekedhettek, hogy megkíméljék a számos, védelem alatt álló növény- és állatfajnak otthont adó élőhelyeket.

A Kamaraerdei út közelében nagy mennyiségű elszórt szemét került elő, amelynek eltávolítása után újabb szeméthalmok jelentek meg - tették hozzá.

BKM Nonprofit Zrt.
BKM Nonprofit Zrt.

A további szemetelés megelőzésére a Főkert munkatársai még az ünnepek előtt kitáblázták a területet, a lakosságot pedig az előírások szerint már korábban tájékoztatták.

A sitt egy része még a területen van, az eltávolítása folytatódik, a munkagépek által használt útvonalak rekultiválásával együtt.

A BKM azt kérte a budapestiektől, hogy segítsenek a környezet megóvásában, és ne helyezzenek el hulladékot nem erre fenntartott területen, mert jogszabályba ütközik, rontja a városképet, elcsúfítja a természetes élőhelyeket, valamint komoly környezetvédelmi, egészségügyi problémát is jelenthet.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×