eur:
393.22
usd:
367.87
bux:
65951.82
2024. április 24. szerda György
Képviselők a napirendről szavaznak az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Két államtitkár volt a legaktívabb, sokan némák maradtak - lista

Az őszi ülésszak során 45 képviselő egyáltalán nem szólalt fel.

Ahogy tavasszal, úgy az őszi parlamenti ülésszakban is Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára volt a legaktívabb – írja az Országgyűlés honlapján fellelhető összesítés alapján a Mandiner.hu. A KDNP-s politikus 88-szor kért szót, összesen több, mint négy és fél órát beszélt.

A második helyen a pénzügyi tárca államtitkára, Tállai András áll 44 megszólalással. A legjobb ellenzéki a 41 alkalommal felszólaló MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó. A jobbikos Z. Kárpáti Dániel, a KDNP-s Nacsa Lőrinc és Vejkey Imre, valamint az LMP-s Keresztes László Lóránt 40-40 felszólalással áll.

Orbán Viktor miniszterelnök 36 felszólalással a kilencedik.

A frakcióvezetők közül Keresztes László Lórántot a KDNP-s Simicskó István (13 felszólalás) és a jobbikos Jakab Péter (12 felszólalás) követi. Tóth Bertalan (MSZP) tíz, a párbeszédes Szabó Tímea hat, a Fidesz frakciót vezető Kocsis Máté három alkalommal beszélt. A DK-s Gyurcsány Ferenc egyszer kért szót a törvényhozásban ősszel.

A függetlenek közül Varga-Damm Andrea (15 felszólalás) és Bencsik János (11 felszólalás) volt a legaktívabb.

Az őszi ülésszakon 45 képviselő nem szólalt fel, köztük van az MSZP-s Tóth Csaba és Molnár Gyula, valamint a fideszes Bíró Márk és Farkas Flórián is.

Az egész ciklust nézve szintén Rétvári Bence a csúcstartó: 993 felszólalása meghaladta az 54 órát.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×