eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Oltópont a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. november 28-án. A november 22-től december 5-ig tartó, egy héttel meghosszabbított oltási akcióhét keretében regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Részletes adatok a magyarországi átoltottságról - térkép

Jász-Nagykun Szolnok megyében a legalacsonyabb, Pest megyében a legmagasabb az arány.

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, amelyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon - közölte a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálra feltett térképen megyénkénti bontásban látható az átoltottság aránya.

Pest megyében (75,4 százalék), Fejér megyében (72,4 százalék) és Budapesten (71,1 százalék) a legmagasabb az átoltottság.

A keleti országrésszel összevetve a Dunántúlon magasabb az átoltottság.

A legalacsonyabb átoltottságú megyék Jász-Nagykun Szolnok (61,5 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (63,4 százalék) és Hajdú-Bihar (63,9 százalék).

Az adatok a december elsejei állapotot tükrözik.

A meghosszabbított oltási akcióban akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is el lehet menni a kórházi oltópontokra és egyes megyékben szakrendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el, és oltás érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják megkapni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×