INFORÁDIÓ
2022. január 22. szombat
Artúr, Vince

gyermek

nemváltó műtét

nemváltoztatás

kétfarkú kutya párt

népszavazás

családvédelmi akcióterv

család

Koraszülött gyermek édesanyjával a Heim Pál Gyermekkórház Madarász Utcai Részlegének Koraszülött Osztályán 2019. november 15-én. A koraszülöttek világnapja 2011 óta november 17-e, ezen a napon a 37. hét előtt született és a 2500 gramm súlyt el nem érő újszülöttek életéért vívott küzdelemre hívják fel a figyelmet.

Nem lehet népszavazás a kormány által feltett egyik kérdésben

Infostart

A Kúrián támadta meg a nemváltó műtétekre vonatkozó kérdést a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A kormány népszavazást kezdeményezett abban a kérdésben, hogy az emberek támogatják-e kiskorúak nemátalakító műtétjének lehetővé tételét; ám mivel ez nem engedélyezett jelenleg, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Kúriánál támadta meg a népszavazási kérdést, a Kúria pedig döntött: a kérdés nem szerepelhet népszavazáson.

Mint a HVG összeállításában olvasható, a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazás öt kérdése közül ez lett volna az egyik.

A Kúria többek között arra hivatkozik a döntés indoklásában: ha egy érvényes és eredményes népszavazáson a népszavazásra javasolt kérdésre az „igen” válaszok kerülnek többségbe, az Országgyűlés olyan jogalkotásra lesz köteles, amellyel minden fiú és lány gyermek részére általánosan, korlátok nélkül „elérhetővé” kell tennie a „nemátalakító kezeléseket”, ez viszont az Alaptörvény rendelkezéseivel ellentétben a születési nemhez való önazonosság védelmét teljes egészében kiüresítené".

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018