eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Zamárdi honlapja/SKICC‐ART Építésziroda Kft. (Látványterv 2021. június)

Hatalmas tiltakozás a Balatonnál: döntöttek az építkezés engedélyezéséről

Mégsem épül parti lakópark Zamárdiban, nemet mondott a képviselő-testület a 25 méteres házakra.

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen úgy döntöttek Zamárdi vezetői, hogy nem támogatják a Nyugati Városkapu elnevezésű projektet, amelyet a Szent István utca Tihanyi félszigettel szemközti részén valósítottak volna meg.

A beruházás ellen tiltakozók a térség országgyűlési képviselőjétől is támogatást kértek, Witzmann Mihály pedig egyetértett velük. Az építésügyért felelős Miniszterelnökség is azt nyilatkozta, hogy a megjelent látványtervek alapján nem támogatja a beruházást.

Két hétig véleményezhette a lakosság a terveket, amelyeket múlt héten gyűjtöttek össze és ezt követően értékeltek.

Volt köztük sok hasznos, amelyeket a településrendezési tervben figyelembe fogunk venni – mondta a SONLINE kérdésére Csákovics Gyula polgármester. A testület visszavonta a projektet támogató határozatot és a terület kiemelt státuszát is módosította. Marad az ingatlan különleges övezet, amely azt már nem teszi lehetővé, hogy 25 méter magas lakóházakat építsenek az egykori kemping helyére.

A városvezető hozzátette: sem most, sem a jövőben nem támogat a testület olyan beruházást, amellyel a lakosság nem ért egyet. A beruházót új fejlesztési tervek megalkotására kötelezte a testület.

Csákovics Gyula kiemelte: az elmúlt években minden alkalommal nyilvános ülésen tárgyalták a beruházást, a róla készült prezentációt meg lehetett tekinteni, a testületi üléseket a helyi tv vágatlan sugározta. Ha valaki érdeklődött, az összes határozatot elolvashatta.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×