eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza

Az amerikai republikánus tábor Budapesten konferenciázik tavasszal

A CPAC-n republikánus amerikai elnökök is többször felszólaltak.

Budapestre érkezik jövő tavasszal a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferencia, amely az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor seregszemléje.

Az ezt bejelentő szerdai fővárosi sajtótájékoztatón Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója azt mondta, a magyar és az amerikai konzervatívokat összeköti a hagyományos értékek tisztelete, a haza szeretete, valamint hogy fontosnak tartják a családot, a nemzet biztonságát, a határok védelmét. Bár elválasztja őket egy óceán, mindkét országban úgy érzik, "átfogó támadás alatt áll" az életmódjuk.

A konferenciát reményeik szerint március végén tartják - közölte Szánthó Miklós.

Kérdésre felelve nem árult el részleteket a budapesti eseményen résztvevők névsoráról, jelezve: még szervezik az eseményt. Céljuk mindenesetre, hogy sok államból kiemelkedő politikusokat, újságírókat, influenszereket hozzanak el Magyarországra (a CPAC-n republikánus amerikai elnökök is többször felszólaltak).

Az Alapjogokért Központ igazgatója a legnagyobb, legbefolyásosabb amerikai jobboldali seregszemlének nevezte a CPAC-t.

Úgy fogalmazott, hogy "a progresszív fősodor" Európában és az Egyesült Államokban is igyekszik elnyomni az eltérő véleményeket, lerombolni a család intézményét; egy határok és nemzetek nélküli világot akarnak létrehozni. "Agresszív genderideológiát" terjeszt, és azonnal letámadja azokat, akik meg akarják erősíteni a határok védelmét az illegális bevándorlással szemben - sorolta.

Szánthó Miklós úgy vélekedett, hogy Nyugaton sok helyütt már nem a szabadság, hanem az érzékenység tisztelete dívik. A magyaroknak joggal lehet olyan benyomásuk, hogy mire e régióban legyőzték a szocializmust, annak egy megújított formája diadalt aratott a nyugati egyetemeken és a nyugati politikai elit liberális köreiben - hangoztatta.

Érzékelhető, hogy a baloldaliak, szocialisták, liberálisok, progresszívek "egész egyszerűen túltolják a bringát". A legszélsőségesebb elképzeléseket akarják megvalósítani, és ez természetszerűleg hív életre konzervatív ellenreakciókat - jelentette ki.

Úgy látják, hogy Európában és az Egyesült Államokban is érzékelhető egy "konzervatív reneszánsz", "konzervatív ellenforradalom". Az Alapjogokért Központ célja a CPAC megszervezésével, hogy hidat képezzen a két kontinens konzervatívjai között - mondta az igazgató. Hozzátette: meg akarják mutatni, hogy a liberálisok állításával szemben a nemzeti konzervatív erők igenis képesek nemzetközi szinten együttműködni.

A CPAC rávilágít arra, hogy Magyarország a "konzervatív reneszánsz" motorja - jelentette ki Szánthó Miklós, megjegyezve: jövőre újabb fokozatba akarnak kapcsolni.

Dan Schneider, a CPAC-t szervező American Conservative Union (ACU) ügyvezető igazgatója angol nyelvű beszédében kiemelte, hogy már Ázsia, Dél-Amerika és Ausztrália is helyet adott a rendezvényüknek. Európában azonban még sohasem tartották.

Kritikus kérdésnek nevezte a nemzeti szuverenitást és a szabadságot.

Azt mondta, Magyarország kiváló hely a CPAC megrendezésére.

A konzervatív ideológia lényege a legjobb régi értékek megőrzése mindenki számára - hangoztatta Dan Schneider, aki úgy vélekedett, hogy a liberálisok minden hagyományosat elpusztítanak "furcsa ötleteikkel".

A sajtótájékoztatón aláírták a budapesti esemény megrendezésének alapdokumentumául szolgáló megállapodást.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×