INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

emmi

érettségi

vizsga

oktatásügy

tanév

Diákok a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban 2019. május 6-án.

Több volt az emelt szintű érettségi – íme az idei vizsgák mérlege

Infostart

Az idei évben 108 480 fő érettségizett, köztük vannak azok is, akiknek a kormány az írásbeli vizsgák után engedélyezte, hogy a méltányolható okból elmaradt vizsgákat szóban pótolják. A vizsgát elmulasztók aránya mindösszesen 1,7 százalék, a 98,3 százalékos részvételi arány megfelel a sokéves átlagnak.

Az idei évben tovább emelkedett az emelt szinten vizsgázók aránya, 2019-hez képest 52 százalékkal, így a 320 368 középfokon teljesített vizsga mellett

65 524 emelt szintű vizsgát tettek le az érettségizők

– tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az emelt szinten érettségizők jóval magasabb aránya ellenére az összes érettségi eredmény átlaga az osztályzatok alapján 3,65, ami pontosan megfelel az előző 5 év átlagának, és jobb a tavalyi 3,61-es átlagnál. Ha a százalékos eredményt vizsgáljuk, az átlag 60 százalék, ami éppen megfelel a 2015 és 2019 közötti 5 év átlagának – teszi hozzá a tárca.

Az elégtelen, sikertelen vizsgák aránya mindösszesen 1,26 százalék, ami ugyancsak megfelel a járvány előtti 5 vizsgaév átlagának.

Az Emmi a közleményében kiemeli: a tanév sikerességét igazolja az is, hogy

a tanévben mindösszesen a tanulók 2,6 százalékának kellett évet ismételnie,

ami 7 százalékkal alacsonyabb, mint a járvány előtti utolsó évben, 2019-ben mért 2,8 százalék.

Gyermekfelügyelet

Június 16. és június 29. között az iskolák gyermekfelügyeletet szerveztek az 1–8 évfolyamokon. Kezdetben naponta több mint 17 ezer, aztán 15 ezer, az utolsó két napon pedig átlagosan napi 8000 tanuló részére igényelték a szülők a gyermekfelügyeletet.

Az Emberi Erőforrások Minisztérium minden köznevelésben dolgozónak köszöni az egész éves munkáját, és a nyári szünetre jó pihenést, feltöltődést kíván – zárul az kommüniké.

Nyitókép: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018