INFORÁDIÓ
2021. május 16. vasárnap
Botond, Mózes

szép-kártya

magyar közlöny

vendéglátás

turizmus

András Klára, az Egis Gyógyszergyár osztályvezetője, aki átvette az egymilliomodik SZÉP-kártyát Budapesten, az egykori Honvéd Főparancsnokság felújított épületében 2014. augusztus 28-án.

170 milliárd forint felhasználása válik könnyebbé

Infostart

Az új rendelet szerint a Szép-kártya szálláshely alszámláján lévő összeget már a vendéglátás alszámlát elfogadó szolgáltatóknál is el lehet költeni, és ez fordítva is igaz.

Idén év végéig a Széchenyi Pihenő Kártyával bármelyik alszámláról lehet költeni a Szép-kártya által engedélyezett célokra - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent rendeletből.

A kormányrendelet szerint a Szép-kártyával az eredeti alszámlánál meghatározott tevékenységi körbe tartozó szolgáltatás ellenértékének megfizetésére egy másik alszámlán lévő egyenleg is elfogadható, illetve a kártyabirtokos az egyes alszámlákon lévő pénzeszközt másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás ellenértékének megfizetésére is felhasználhatja.

A könnyítés szerint tehát például a szálláshely, vagy a szabadidő zsebből is lehet költeni vendéglátásra, és fordítva.

A rendelet a kihirdetését követő 10. napon, vagyis április 25-től lép hatályba.

A versenyszférában idén is a korábbi 450 ezer helyett 800 ezer forint tölthető fel rekreációs célokra, míg a költségvetési szervek dolgozói esetén 400 ezer forint az éves juttatás kerete. Tavaly a feltöltések megközelítették a 300 milliárd forintot – írja a Magyar Nemzet.

A lezárások miatt sokan nem tudták elkölteni az alszámlákon megmaradt összegeket, így a feltöltésekből mintegy 170 milliárd forint áll a Szép-kártyákon.

Tavaly a vendéglátás alszámla pörgött a leginkább, ami a nyáron megnövekedett hazai turisztikai kereset mellett annak is betudható volt, hogy a korlátozások idején emelkedett a házhoz szállításos ételrendelés népszerűsége.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018