eur:
392.77
usd:
366.02
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyógytornász nézi az egyik beteg kezét a Jósa András Oktatókórház COVID-intenzív osztályán Nyíregyházán 2020. november 25-én.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Ismét az egekbe tör a napi magyar koronavírus-fertőzési szám

A harmadik hullám legmagasabb halálozási adata érkezett. Jelenleg 120 ezer embert tartanak nyilván aktív betegként, de ennek minden szakértői becslés szerint többszöröse a valóban fertőzött emberek száma.

A koronavirus.gov.hu-n megjelent összeállítás szerint keddre 6494 újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, velük együtt a járvány kezdete óta 475 207 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 158 többségében idős, krónikus beteg – ez eddig a legmagasabb adat a harmadik hullámban.

A járvány kitörése óta elhunytak száma 16 146 főre emelkedett. A gyógyultak száma kedden 338 946 fő, míg az aktív fertőzöttek száma 120 115 fő.

Kórházban már 8270 koronavírusos beteget ápolnak (346-tal többet a hétfőinél), közülük 833-an vannak lélegeztetőgépen (27-tel többen).

Az új regisztrált fertőzöttek napi száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
Az új regisztrált fertőzöttek napi száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
Az elhunytak napi száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
Az elhunytak napi száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)

Hatósági házi karanténban 40 869-en vannak, a mintavételek száma 3 891 778-ra nőtt.

A statisztikákba Budapesten az elmúlt 24 órában 1451 újabb ember került be pozitív PCR-teszttel, Pest megyében 1300.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

A koronavírus ellen beoltottak száma a keddi adatok szerint 1 047 045, és 314 485-en már a második oltást is megkapták.

Az oltási program a központi tájékoztató oldal beszámolója szerint rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok és a kórházi oltópontok folyamatosan oltják a regisztrált időseket.

A következő napok háziorvosi oltásaihoz már kiszállították az AstraZenecát, ma pedig Szputnyik V és Pfizer érkezik a kórházi oltópontokra.

A múlt hétvégén elhalasztott 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecával való oltása a hét második felében lesz megtartva a kórházi oltópontokon.

A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány a korlátozások szigorításáról döntött, ezek hétfőtől léptek életbe, a tudnivalókról itt írtunk kiterjedt összeállítást.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×