eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőfelszerelést viselő orvosok az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2020. december 11-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Még sosem volt ennyi súlyos állapotú koronavírusos - friss magyar adatok

Már a 16 ezret súrolja az elhunytak száma, hétfőn is száz fölötti az adat. Rekord közelében a kórházi ápoltak száma, 800 fölött a lélegeztetőgépen lévőké.

A hivatalos adatok szerint 2696 az új fertőzöttek száma (az erős visszaesés miatt nem valószínű, hogy a szokásos hétvége-hatás jelentkezik, inkább valamilyen adatok nem érkezhettek be), ezzel a járvány kezdete óta összesen 468 713 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 988 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 336 744 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 115 981 főre emelkedett.

Kórházban lévők száma egy nap alatt 479-cel nőtt, jelenleg 7924 koronavírusos beteg szorul ilyen ápolásra. Közülük már 806-an vannak lélegeztetőgépen,

a vasárnapinál 28-cal többen.

A járvány tehát ütemesen terjed, a napi adatok váratlanul alacsony száma most nem tűnik reálisnak, az összes többi adat és az átlagok is emelkedést mutatnak.

Az új regisztrált fertőzöttek napi száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
Az új regisztrált fertőzöttek napi száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)

Az elhunytak napi száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)
Az elhunytak napi száma és a hétnapos mozgóátlag (Forrás: Worldometers)

Az aktív fertőzöttek számának alakulása (Forrás: Worldometers)
Az aktív fertőzöttek számának alakulása (Forrás: Worldometers)

A robbanásszerűen növekvő adatok kapcsán a közlemény ismét figyelmeztet: a brit vírusmutáns több embert képes megfertőzni a korábbi változatoknál, ezért az általános higiéniai szabályok betartása továbbra is elengedhetetlen.

  • A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak,
  • lehetőleg tartsuk a szociális távolságot,
  • gyakran és alaposan mossunk kezet!
  • Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!
  • Akinek karantént írtak elő, az tartsa is be!

A legtöbb beteget a fővárosban regisztrálták az elmúlt 24 órában (494), Pest megyében 423-an kerültek be a szokatlan hétfői statisztikába.

Hatósági házi karanténban 37 343-an vannak, a mintavételek száma 3 874 513-ra nőtt.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, közel 400 ezer regisztrált idős oltását végzik ezekben a napokban is a háziorvosoknál a Sinopharm és a Moderna oltóanyagokkal és a kórházi oltópontokon a Pfizer-vakcinával.

A hétvégére tervezett, de lefújt, majd tartalékos szinten megtartott AstraZeneca-vakcinás oltókampány e hét második felében folytatódik.

A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány a korlátozások szigorításáról döntött, ezek mától léptek életbe, két hétre érvényesek (kivéve az óvodákra, általános iskolákra vonatkozók, mert azok a tavaszi szünet végéig, egy hónapig) - minden szabály itt, egy helyen.

Hétfő délelőttre már egymillió ember megkapta az oltást Magyarországon - írták a tájékoztatóban, ám friss és részletesebb oltási adatok viszont ezúttal nem szerepelnek az adatközlésben.

Zajlik az újraindításról szóló online nemzeti konzultáció, amelyhez március 15-ig várják a véleményeket.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×