eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A befagyott Balaton Siófok-Szabadifürdőnél 2018. március 1-jén.
Nyitókép: A 2018-ban befagyott Balaton MTI/Mónus Márton

Durván megbillent a Balaton

63 centis különbség alakult ki a Balaton vízállásában az erős szél hatására a tó két végén.

Jelentősen kilendült a Balaton az erős szél miatt január 20–21. között a Siófoki-medence felé, így a Balaton hossztengelye mentén 63 centiméteres vízálláskülönbség alakult ki: Keszthelyen 85 centiméteres minimum, Balatonfűzfőn pedig 148 centiméteres maximum vízállást mértek 21-én – írja a veol.hu.

A Balaton átlagvízállása 117 centiméteres volt, idézi a lap Tóth Sándor, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese tájékoztatóját.

A szakértő egyebek mellett beszélt arról is, hogy a Balaton víztömegére jellemzőek az úgynevezett lengések, de hatásukra viszonylag ritkán fordul elő a Keszthely és Balatonfűzfő között mért 40 centis vízálláskülönbség, ezért számít számottevőnek az, ami most történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×