eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Makai Dóra, a Szegedi Tudományegyetem gyógytornászhallgatója (b) és Urbán Anna, a budapesti Semmelweis Egyetem orvostanhallgatója mintát vesz Kovácsné Nagy Gizella óvónőtől (b2) és Kovács Nóra dajkától, a jászalsószentgyörgyi óvoda dolgozóitól Szolnokon, az Ady Endre úti kormányablakban 2021. január 2-án. Folytatódik a köznevelésben dolgozók koronavírus-tesztelése.
Nyitókép: MTI/Mészáros János

Ezeket a pedagógusokat olthatják be először

Az hamarosan kiderül, hogy a középiskolákba visszatér-e a hagyományos oktatás.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) weboldalán publikált javaslat szerint az oltási sorrendben az egészségügyi dolgozók vannak az első helyen, őket követik a szociális ellátásban dolgozók és szociális ellátásban részesülő személyek, a fertőzés szempontjából kockázati csoportba tartozó 60 évesnél idősebbek, majd a rendvédelmi dolgozók. A sor azokkal a 18–59 évesekkel folytatódik, akiknél fennállnak a fokozott kockázatot jelentő alap/társbetegségek, és utánuk jönnek a kritikus infrastruktúrában dolgozók, majd valamennyi 18-59 éves, akik nem tartoznak egyik fenti csoportba sem.

Az InfoRádió megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy a pedagógusok szerepelnek-e az oltási tervben. A tárca válasza

az idős vagy krónikus beteg pedagógusok - minden más idős és krónikus beteg állampolgárral együtt – a kiemelt célcsoportba tartoznak az oltási terv szerint.

Az oltásokra az országba érkező vakcinák beérkezési ütemének megfelelően kerülhet sor.

Emlékeztetnek arra, hogy a kormány eddig is és ezt követően is kiemelten kezeli a pedagógusok és a gyermekek egészségének védelmét.

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az operatív törzs hétfői tájékoztatójén arról számolt be, hogy a hétvégi gyorsteszteken 20 ezer 744 óvodai és iskolai dolgozó vett részt, egy százalékuk, 209 ember koronavírustesztje lett pozitív. Január 2-án és 3-án a tesztet összesen 220 ezer köznevelésben és szakképzésben dolgozó pedagógus számára, országosan 99 helyszínen biztosították; a mintavételt 263 csapat végezte. Online előzetesen 13 ezren regisztráltak.

A tervek szerint jövő héten térhet vissza a hagyományos oktatás a középiskolákba. Az Emmi az ATV-vel azt közölte: a járvány alakulásának függvényében a kormány erről hamarosan dönt.​

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×