eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
Nyitókép: PIxabay

Kiderült, pontosan meddig érvényes a szentestére bevezetett kijárási engedmény

Hétfő éjjel megjelent a kormányrendelet a karácsonyi időszak védelmi intézkedéseiről. Ellentétben a rövidke karácsonyi "lehetőséggel", az Egyesült Királyságból érkező gépek leszállási tilalma hosszú időre szól - derült ki a Magyar Közlönyből.

A kijárási tilalom alóli felmentés a Magyar Közlöny 284. számában megjelentek szerint egy újabb ponttal egészül ki: 3/A. §

"2020. december 24-én este 8 óra és 2020. december 25-én reggel 5 óra között

– a 3. § (1) bekezdésétől eltérően – megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás."

A rendelet szerdától hatályos és december 26-án már hatályát is veszíti.

Ugyanebben a közlönyben jelent meg az Egyesült Királyságból érkező személyszállító repülők leszállási tilalmáról szóló rendelet, amely csak veszélyben lévő légi jármű esetén tesz kivételt ez alól, egészen február 8-ig. (A légi áruforgalom zavartalanul üzemel a két ország között.)

A kormány két hete hosszabbította meg január 11-ig a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket, és csak a szenteste napjára hagyta meg a lehetőséget eltérő szabályok bevezetésére. Orbán Viktor miniszterelnök korábban már beszélt arról, hogy jó lenne, ha egyetlen este beleférne, de ez lesz az összes engedmény.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×