eur:
390.8
usd:
358.65
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszél az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák helyzetéről tartott sajtótájékoztatón a Honvédelmi Minisztériumban 2020. február 3-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Több mint 1100 magyar katona lett koronavírusos

A honvédelmi miniszter elmondása szerint rendkívül szigorú óvintézkedéseket vezettek be.

Már több mint 1100 katona megfertőződött, de közülük kilencszázan meg is gyógyultak - mondta Benkő Tibor. A Spirit FM-nek arról is beszélt, hogy lélegeztetőgépen nincsen a katonák közül senki.

Egy Koszovóban állomásozó katonát repülőgéppel kellett hazahozni, miután elkapta a koronavírust, és leromlott az állapota. A Honvédkórházban kezelik, és már stabil az állapota - tette hozzá.

A honvédelmi miniszter közölte azt is: rendkívül szigorú óvintézkedéseket vezettek be mind a magyar honvédség, mind a külszolgálatban lévő katonák esetében, figyelnek rájuk.

„Váltások vannak, de a váltást megelőzően, őket leszűrik, utána karanténban vannak, mielőtt kiutaznak megint letesztelik őket” – fejtette ki.

Arról is beszélt, hogy a kórházakban naponta 1100 katona segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet, ez az első lépcső, ennyi katonát kértek, és ha a kórházak még nagyobb segítségre tartanak igényt, tudnak plusz katonát biztosítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×