eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ládiné Szabó Tünde pedagógus távoktatásban tanít a 4. E osztály tanulóinak az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézetében 2020. március 23-án. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében országszerte a tanulók nem járnak iskolába, otthon tanulnak digitális tanrend szerint.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

A digitálisan oktató tanárok is megkapják az ingyenes netet - megjelent a rendelet

Orbán Viktor szombat délidőben a Facebookon számolt be arról, hogy aláírta a digitális oktatásban részesülő diákok ingyenes nethozzáférését biztosító rendeletet.

A bejelentésben említett rendelet már meg is jelent a Magyar Közlönyben. A szövegéből kiderült, hogy a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe

a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban,

a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelettel összhangban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel.

Jogosult rá a fentiekben részt vevők közül

  • az előfizetéssel rendelkező tanuló vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult tanuló vagy törvényes képviselője erre jogosító jogcím alapján használja;
  • az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult pedagógus vagy oktató erre jogosító jogcím alapján használja.

A net a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely közül egy jogosultság alapján csak egy helyen lehet ingyenes.

Igénybe vehető az e rendelet hatálybalépését megelőző napon fennálló szerződési feltételek szerint vagy kár új előfizetői szerződés megkötése esetében is, ha az igénylő megfelel a feltételeknek.

Az ingyenességet igényelni kell a szolgáltatónál - lehetőleg online -, ehhez viszont elegendő az, hogy "a jogosult büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozik arról, hogy az ingyenes szolgáltatás igénybevételének feltételei fennállnak".

A rendelet azt is kimondja, hogy a decemberi számla összegéből fogják a szolgáltatók a 30 napra szóló kedvezményt jóváírni.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×