INFORÁDIÓ
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia

szezon

balaton

koronavírus

A lezárt Balaton-parti sétány Keszthelyen 2020. április 10-én. A koronavírus-járvány miatt a húsvéti ünnepek alatt az önkormányzat zárva tartja a sétányt.

Vészforgatókönyvvel is készülnek a Balatonnál

A szezonális vállalkozások az egyértelmű nyertesek idén a balatoni régióban. Azok a vállalkozások viszont, melyek egész évre terveznek, veszteségeket könyvelhetnek el. A Balatoni Körnek van forgatókönyve egy esetleges lezárás idejére is.

Ha nem is sínylik meg a 2020-as évet, de biztosan nehezebb dolguk van azon vállalkozásoknak, amelyek nem szezonálisan tartanak nyitva, hanem egész éves működéssel kalkulálták a bevételeiket és költségeiket a balatoni régióban – mondta az InfoRádiónak a Balatoni Kör elnöke. Akik viszont egyébként is két–három hónapra terveztek, erős fogalommal szembesültek, így nagy többségük gazdaságilag jól tudott működni.

Laposa Bence hozzátette: reményeik szerint 2021 tavaszától már egy „kisimult”, tiszta helyzettel tudnak továbblépni, ugyanakkor a Balatoni Körnek van olyan nyári forgatókönyve, amely szerint ha újfent leállás, lezárás lesz, hogy akkor is hasznosan, aktívan töltsék el az időszakot, felújításokkal és különböző fejlesztésekkel.

A Balatonnál végbemenő fejlesztéseket és változásokat határozottan pozitív irányúnak értékelik, annak ellenére, hogy számtalan feladat van még hátra, akár a szolgáltatások minőségének javítása, akár az egyes területeken megfigyelhető túlépítések megfékezése kapcsán. A Balaton Fejlesztési Tanács átalakulhat, társelnöki tisztségek kerülnek be a fejlesztési tanácsba. E szerkezeti átalakítás hátterébe ugyanakkor nem látnak bele, így azzal kapcsolatban csak egy hivatalos tájékoztatást követően tudnak állás foglalni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Varga György

Kapcsolódó hang

A Balatoni Kör a Balatonról – Laposa Bence elnök.
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018