eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor újabb bejelentést tett a járvánnyal kapcsolatban

A járvány felfutása jellemezte az elmúlt két hetet, és várhatóan ez jellemzi majd a következő heteket is - mondta a miniszterelnök videóüzenetben, a koronavírus-járvány elleni védekezést irányító akciócsoportok üléseit követően.

A kormány célja, hogy a háziorvosok praxisközösséget hozzanak létre, üres praxis Magyarországon ne legyen, a helyi ellátás színvonala pedig emelkedjen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a koronavírus-járvány elleni védekezést irányító akciócsoportok üléseit követően videoüzenetben.

A kormányfő a Facebookra feltöltött felvételen kifejtette, a járvány felfutása jellemezte az elmúlt két hetet, és várhatóan ez jellemzi majd a következő heteket is a nemzetközi trendekhez illeszkedve.

Október végéig tartó előrejelzéseket hallgattak meg, amelyek szerint rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, az átvezénylés pedig folytatódik. Utóbbiról szólva megjegyezte,

eddig 106 orvost és 170 ápolót vezényeltek át, de ha szükséges, ez a szám növekszik majd.

Kiemelte, külön beszámolót kaptak az orvosi kamara és az operatív törzs közötti egyeztetések állásáról, a jövő héten pedig a háziorvosokra vonatkozó új szabályok megalkotásáról folynak majd a tárgyalások.

"A mi célunk az, hogy a háziorvosok praxisközösséget hozzanak létre, üres praxis Magyarországon ne legyen, a helyi ellátás színvonala pedig emelkedjen" - fogalmazott Orbán Viktor, majd hozzátette, a kormány ennek pénzügyi feltételeit meg fogja teremteni.

A miniszterelnök közölte, ennek a munkának a befejeztével arra kérik az orvosi kamarát és az operatív törzset, hogy a magán és a közellátás viszonyát tisztázó tárgyalásokat folytassanak. A miniszterelnök közölte: az iskolai őszi szünetet a szokott rendben, október 23-31. között tartják, a határokon pedig rend van.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×