eur:
395.14
usd:
371.22
bux:
65302.71
2024. április 19. péntek Emma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét a Karmelita kolostorban 2020. október 3-án. Balra Álmos Péter Zoltán, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor fogadta a Magyar Orvosi Kamara vezetőit

Szerdán a kormány tárgyalta a Magyar Orvosi Kamara béremelési javaslatát, amit tárgyalási alapnak tekintenek, de végleges döntés akkor nem született.

A kamara a többi között 120 százalékos béremelést javasol, és ennek megvalósulása esetén a hálapénz szigorú büntetését - mondta a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ezután az emberi erőforrások minisztere és az operatív törzs vezetője csütörtökön egyeztetett a kamara vezetőivel. A miniszter az esetleges béremelés mértékéről annyit mondott: a kormány nyitott a kamara javaslatához közeli összeg elfogadására, a jelentős béremelésre. Mindez több százmilliárd forintos kiadással jár.

Budapest, 2020. október 3.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét (j), valamint Álmos Péter Zoltánt (j2), és Lénárd Ritát, a Magyar Orvosi Kamara alelnökeit a Karmelita kolostor teraszán 2020. október 3-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét (j), valamint Álmos Péter Zoltánt (j2), és Lénárd Ritát, a Magyar Orvosi Kamara alelnökeit a Karmelita kolostor teraszán 2020. október 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

"Együtt újra sikerülni fog" című írásában Orbán Viktor miniszterelnök az egészségüggyel kapcsolatban szeptember 20-án a következőket írta: "folyamatosan erősítenünk kell a járványügyi készültségbe helyezett, a védekezés oroszlánrészét viselő egészségügyet, erősíteni az irányítási rendszert, gyorsítani a digitalizálást, észszerűvé tenni az adminisztrációs terheket, rendezni a keszekusza jogviszonyokat, és az ápolónők most zajló hetvenszázalékos béremelése mellett áttöréserejű bérrendezés kellene az orvosoknak is."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×