eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a kinevezését követően a Sándor-palotában 2019. szeptember 4-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Maruzsa Zoltán: tömeges fertőzés még egy iskolában sem történt

Felkészült és fegyelmezett a koronavírus-járvány elleni védekezés a köznevelésben - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

Maruzsa Zoltán azt mondta, hogy eddig 2947 óvodai feladatellátási helyből 17-ben hirdettek rendkívüli szünetet, általában egy-egy csoportnak. Ez 0,57 százalékot jelent.

A 3079 iskolából 7-ben volt rendkívüli szünet, és 118 esetben rendelt el az operatív törzs digitális munkarendet, jellemzően szintén egy-egy osztálynak. Ez arányaiban az iskolák 4 százaléka.

A kormány döntése értelmében október 1-jétől még tovább szigorítják a védekezést - emelte ki az államtitkár. Valamennyi köznevelési intézményben mérik majd a tanulók testhőmérsékletét.

Annak érdekében, hogy ez megvalósítható legyen, több mint 41 ezer digitális hőmérő kiosztása indul el, ezenkívül ott, ahol egyszerre több mint 400 gyermeknek kell bejutnia az iskolai épületbe, hőkapukat szerelnek fel. Ezek is segítik a védekezést, a fertőzöttek kiszűrését - tette hozzá.

Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott:

mindenütt van aggodalom, mert "az ellenség láthatatlan",

nehezen jósolható meg, hogy hol fog felbukkanni. Jó tapasztalat, hogy tömeges fertőzés még egyetlen óvodában, iskolában sem fordult elő - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×