eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Védőruhába öltözött egészségügyi dolgozó koronavírusfertőzés gyanújával érkező beteg szerepét eljátszó statisztától mintát vesz koronavírusteszthez a járványügyi bevetési egység gyakorlatán az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi tömbjében, Budapesten 2020. augusztus 27-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Felpörgette a tesztelés ütemét az Országos Mentőszolgálat

Pár nap alatt háromszoros a gyorsulás, igyekeznek mindenkihez 24-48 órán belül kimenni, akinél a háziorvos ezt indokoltnak látja.

Az utóbbi napokban háromszorosára nőtt a mentők által elvégzett koronavírus-mintavételek száma - közölte Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója csütörtökön a Kossuth rádióban.

A főigazgató elmondta, arra törekednek, hogy 24-48 órán belül kiérkezzenek mindenkihez, aki tüneteket mutat vagy bizonyíthatóan szoros kontaktusba került egy fertőzöttel. A mentők megfelelő védőfelszerelésben vesznek orr- és garatmintát, amelyet beszállítják a laboratóriumba - tette hozzá.

Az egyre súlyosbodó járvány miatt a közfinanszírozásban részesülő betegszállító szervezeteket is bevonják a munkába, miként a tavaszi járványhullám alatt is tették - jelezte Csató Gábor.

Kérdésre válaszolva közölte: bevált az az intézkedés, hogy a fertőzöttekkel foglalkozó kollégáikat izolálták, amit alátámaszt, hogy a több mint 4500 mentődolgozóból január óta 30-an kapták el a vírust.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×