INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

szfe

vidnyánszky attila

színház- és filmművészeti egyetem

tiltakozás

Nem ülnek le tárgyalni Vidnyánszky Attilával a színművészetis diákok

Nem ülnek le tárgyalni Vidnyánszky Attilával a színművészetis diákok

Infostart

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói önkormányzata nem megy el a keddi egyeztetésre.

A Magyar Rektori Konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) pénteken kezdeményezett egyeztetést a Színház- és Filmművészeti Egyetem helyzetéről. A keddi megbeszélésére az egyetem vezetése és az egyetem fenntartójának vezetője is elfogadta a meghívást, a hallgatói önkormányzat viszont a hallgatói fórumon úgy öntött, nem vesz részt rajta.

„Fenntartjuk azt az álláspontot, hogy Vidnyánszky Attila és a kuratórium a diákság számára illegitim, kinevezésük antidemokratikus eszközökkel történt, így tehát nem szeretnénk velük tárgyalni - hiszen nincs miről” – közölték.

A Csernai Mihály elnök által jegyzett válaszban azt írják, pontjaikat továbbra is fenntartják, azokra nem egy tárgyalás részeként, hanem az alapjaként tekintenek.

A diákok akkor hajlandóak újratárgyalni részvételüket a tárgyaláson, ha azon Vidnyánszky Attila vagy a kuratórium tagjai nincsenek jelen, mivel a HÖOK-kal és a Magyar Rektori Konferenciával szívesen megosztanák aggályaikat és kérdéseiket az SZFE-vel és annak autonómiájával kapcsolatban.

Az egyetem modellváltása miatt tiltakozó diákok múlt hétfőn éjjel foglalták el az intézmény Vas utcai épületét. Az SZFE fenntartója szeptember 1-től a Színház- és Filmművészetért Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója. Az intézmény vezetése szeptember elsejei hatállyal lemondott, szeptember végéig azonban ellátják feladataikat.

Nyitókép: Infostart
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018