INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

színház- és filmművészeti egyetem

lemondott

rektor

szenátus

Budapest, 2017. március 17. A Színház- és Filmművészeti Egyetem bejárata a VIII. kerület Vas utca 2c-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László

Lemondott a Színművészeti vezetése és a szenátusa is

Infostart

Nem értenek egyet azzal, hogy az alapítványi működtetéssel egyidejűleg megvonták fontos jogaikat.

Lemondott a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése és a szenátusa is hétfőn, amit sajtótájékoztatón jelentett be Upor László, a rektori feladatokat ellátó rektorhelyettes, valamint Novák Eszter rektorhelyettes – írja a hvg.hu.

Az egyetem alapítványi fenntartásba kerül, Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök már alá is írta az új egyetemi alapdokumentumokat, amellyel az SZFE szenátusa szerint az autonómia minden lényeges elemét felszámolták. Az egyetem legfőbb döntéshozó szerve már nem szólhat bele a költségvetésbe, nem választhatja meg az egyetem rektorát, vagy nem jogosult önállóan intézetvezetőket és osztályvezető tanárokat kinevezni, osztályokat indítani.

Kiderült, a vezetők oktatóként maradnak az egyetemen, de mindenki egyénileg dönt, hogy folytatja-e az oktatást.

Korábban az egyetem vezetése kidolgozott és elfogadott dokumentumokat, de ezeket a kuratórium nem vette figyelembe, viszont az egyetem vezetői és a hallgatók képviselői nem jelentek meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kezdeményezett csütörtöki egyeztetésen, ahová a fenntartást átvevő alapítványi kuratórium leendő tagjait is meghívták. Az SZFE részéről csak a kancellár vett részt a megbeszélésen, és közölte, az SZFE részéről a szeptember 1-jei modellváltás zökkenőmentessége biztosított.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018