eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője beszél az oktatás és a sajátos nevelésű gyermekek helyzetéről ellenzéki pártok által tartott sajtótájékoztatón a III. kerületi Pais Dezső Általános Iskola bejárata előtt 2019. május 6-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Több állami segítséget sürgetnek az SNI-s gyerekek tanévkezdéséhez

A sajátos nevelési igényű gyermekek szüleinek nagyobb állami segítségre lenne szükséges a járvány miatt a tanévkezdéshez, különben életre szóló hátrányokat szenvednek - sürgette Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő.

A sajátos nevelési igényű tanulók esetében akár 2-3 hét fejlesztés kimaradásának is egész életre szóló hatása lehet, ezért ezeknek a gyerekeknek a személyes képzéséről az esetleges korlátozások alatt is gondoskodni kell - sürgette a Facebookra feltett viseóban Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője. Szerinte ugyanis tavasszala digitális oktatás alatt nem kaptak megfelelő segítséget az ilyen gyremeket nevelő családok.

A politikus szerint a közelgő második járványhullám miatt egyszerre készülnek a hagyományos és a digitális oktatásra a családok.

Úgy fogalmazott, hogy ennek ellenére az LMP nem látja, hogy az oktatási kormányzat komolyan próbálkozna az SNI-s gyermekeket nevelő családok segítésével, holott nekik a digitális oktatáshoz is külön támogatási programra lenne szükségük.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×