INFORÁDIÓ
2022. január 21. péntek
Ágnes

bkv

3-as metró

felújítás

felfüggesztés

Utas a 3-as metró Deák téri állomásán 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány miatt jelentősen csökkent az utazók száma a közösségi közlekedés járatain.

Lépett a BKV, felfüggesztette a 3-as metró felújításának egyik szerződését

Infostart

A szerződés felfüggesztése a kivitelezési munkák azon részére vonatkozik, ami a metrófelújítás jelenlegi fázisában a megújult M3 metróvonal 2022 végére tervezett forgalomba helyezésére nincs hatással.

A BKV Zrt. a mai napon felfüggesztette a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel 2017. szeptember 4-én kötött a „Budapesti M3 metróvonal rekonstrukciója: vágányépítési, alagúti munkák; biztosítóberendezések felújítása; vasúti távközlési, központi diszpécser rendszerek korszerűsítése” tárgyú szerződésének egy részét.

A hónapok óta tartó megegyezésre irányuló tárgyalások nem vezettek eredményre, így a BKV Zrt. pénteken felfüggesztette a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel 2017. szeptember 4-én kötött, a budapesti M3-as metróvonal rekonstrukciójával kapcsolatos szerződésének egy részét – írta közleményében a közlekedési vállalat.

Mint írják,

a felfüggesztés a folyamatban lévő déli - Népliget – Kőbánya-Kispest állomások közötti - szakasz korszerűsítésének befejezését, továbbá a középső - Lehel tér – Nagyvárad tér - szakasz állomásainak felújítási munkálatait nem befolyásolja.

Lehetőséget ad azonban arra, hogy a szerződéses felek között további egyeztető tárgyalások során megállapodás születhessen.

A középső - Lehel tér – Nagyvárad tér közötti - vonalszakasz állomási felújítási munkáinak kivitelezésére, eredményes közbeszerzési eljárás után, 2019. november 27-én megtörtént a szerződés aláírása a Swietelsky Építő Kft.-vel. A rekonstrukció speciális jellegéből adódóan elkezdődött a középső szakasz alagúti és állomási munkáinak, valamint szerződési idejének összehangolása. Ezt követően a BKV Zrt. szerződésmódosításra irányuló egyeztetéseket kezdeményezett a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel a metrófelújítás sikeres megvalósítására.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018