eur:
392.93
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A Heim Pál Gyermekkórház felújított főépülete a budapesti Üllői úton 2015. december 28-án. Mintegy 1,2 milliárd forintból újították fel a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház hat telephelyének kilenc épületét.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kezdődnek az Üllői úti megpróbáltatások - íme minden részlet

Minden a 3-as metró felújításával van összefüggésben. Van néhány dátum, amit érdemes megjegyezniük az utazóknak.

Útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani hétfőtől július 10-ig a Kálvin tér és a Nagyvárad tér között, mert előkészítik a 3-as metró felújításának következő szakaszát - közölte a BKV. A 3-as metró Corvin negyed és Semmelweis Klinikák metróállomásain július 11-én kezdődnek meg a korszerűsítési munkák, a szerelvények a két érintett állomáson megállás nélkül áthaladnak.

A forgalomkorlátozásokkal járó munkavégzések közben - a felszíni, autóbuszos pótláshoz szükséges infrastruktúra kiépítése - több szakaszban és helyszínen zajlanak.

Az új, közúti forgalmi rend július 10-én, az utazóközönséget érintő közlekedési változások július 13-án lépnek életbe.

A BKV felhívja a figyelmet arra is, hogy július 8-án reggel 6 órától - várhatóan novemberig - a Szentkirályi utca Üllői út és Baross utca közötti szakaszán mindkét irányban megszűnik a parkolás.

Június 29. és július 10. között építik ki a gyalogátkelőt a Szentkirályi-Üllői csomópontban,

július 6. és 8. között pedig új, ideiglenes, jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki.

Július 8. reggeltől a Szentkirályi utca Baross-Üllői közti szakaszán pedig a burkolatjavítási munkák kezdődnek el. majd buszsávot is kialakítanak itt, ami miatt a forgalmi rend is változik.

Július 6-án a Pénzverde épületénél konténertelepítés lesz, július 6. és 10. között pedig a Kálvin tér és a Nagyvárad tér között

mozgó forgalomtechnikai elemeket

telepítenek.

Félpályás terelés várható még a Baross utcában a Szabó Ervin tér és a Szentkirályi utca között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×