INFORÁDIÓ 
2021. január 25. hétfő
Pál

volánbusz

fertőtlenítés

ózon

koronavírus

járvány

egészségügy

utazás

Volánbusz Zrt.

Bejött a Volánbusznak az ózonos kezelés, kiterjesztik a projektet

Infostart

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban összesen 58 ózongenerátort vásárolt a Volánbusz a hatékony fertőtlenítés érdekében.

A társaság a pandémia első hullámának lecsengése után is ügyel a higiéniára és a fertőtlenítésre, fokozottan takarítja autóbuszait és az állomásait, valamint országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót helyezett ki az utasok higiénés biztonsága érdekében.

A társaság emellett március óta csaknem 650 autóbusz belső légterében végeztetett ózonos fertőtlenítést. Az eljárás hatékonysága a Volánbusz közlése szerint olyannyira meggyőző volt, hogy a jövőben saját tulajdonú fertőtlenítőgépekkel biztosítja járműveinek belső higiéniáját. A közel 8 millió forint összértékben beszerzett 58 ózongenerátor az ország csaknem teljes területén gondoskodik a Volánbusz mintegy 6500 darabos járműállományának teljes fertőtlenítéséről.

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló- és fertőtlenítőszer, minden ismert mikroorganizmust megsemmisít, és – ellentétben a hagyományos vegyszerekkel –

nem tudnak immunissá válni ellene a különböző baktériumok, vírusok és gombák.

Az új készülékekkel naponta csaknem 350 autóbuszt kezelnek, 20 nap alatt a teljes járműállomány sorra kerül. A nagyobb forgalmú viszonylatokon közlekedő autóbuszok természetesen gyakrabban esnek át az eljáráson. Az ózongenerátorok fogadására és beüzemelésére a társaság megfelelő technológiával és védőfelszereléssel egyaránt felkészült.

Forrás: Volánbusz Zrt.
Forrás: Volánbusz Zrt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Volánbusz Zrt.
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018