eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Ferkó Attila háziorvos influenza elleni védőoltást tartalmazó fecskendővel a kezében Salgótarjánban 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

119 ezer oltást még be kell adni iskolásoknak

A fertőző májgyulladás és a HPV elleni védőoltásról van szó, mindenkinek pontosan kell megjelennie az iskolában.

Elkezdődhet az elmaradt iskolai oltások beadása - közölte az országos tisztifőorvos. Mint Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján részletezte: a márciusban és áprilisban esedékesé vált két - ismétlő - oltásról van szó, a fertőző májgyulladás és a HPV elleniről.

A fertőző májgyulladás ellen 98 ezer fő kapta meg ősszel az első injekciót, és márciusban lett volna a folytatás, de a járvány miatt ez részben elhalasztódott, csak 20 ezer fő kapta meg a második védőoltást, a többiek a

május 25-től június 12-ig

terjedő időszakban kerülnek sorra.

Ugyanígy a 41 ezer hetedik osztályos lányt érintő HPV-elleni védőoltásnál: az elmúlt ősszel már kaptak egy "szurit", az idén áprilisban elmaradt ismétlő oltást kapják meg valamennyien.

Az érintettek, tehát az oktatási intézmények, a diákok, a szülők és az iskola-egészségügyi felelős személyzet, az egészségügyi szolgáltató, illetve a technikai lebonyolításért felelős járási és kormányhivatalok pontos, részletes tájékoztatást fognak kapni az oltás lefolyásával kapcsolatban.

Ami már - Müller Cecília tájékoztatása alapján - most ismert:

  • mindenkinek ugyanott adják be az ismétlő oltást, ahol az előzőt kapták
  • pontos időpontra kell érkeznie minden oltandónak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×