INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

koronavírus

orbán viktor

zsidó világkongresszus

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) virológusokkal egyeztet a Karmelita kolostorban 2020. április 9-én. A kormányfő mellett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (bal szélen).

Köszönőlevelet kapott Orbán Viktor

Infostart / MTI

A Zsidó Világkongresszus elnöke a budapesti Mazsihisz Szeretetkórház támogatásáért és a felújításához nyújtott kormányzati segítségért mondott köszönetet a miniszterelnöknek, valamint azért, hogy a kormány - többek között a magyar zsidó közösséggel összefogva - bátor küzdelmet folytat a járvány ellen.

"A válság kezdete óta a világ minden tájáról híreket kapok arról, hogy a zsidó közösségek és a nemzeti kormányok miként fognak össze a halálos Covid-19 vírus elleni küzdelemben. A helyzet nem különbözik Magyarországon sem, ahol a magyar zsidó közösségeket képviselő Heisler úr beszámolt nekem az országukban tanúsított bátor küzdelemről" - írta Orbán Viktornak Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke hozzátéve: "szeretném megköszönni, miniszterelnök úr, hogy összehangolták ezt az erőfeszítést."

A WJC elnöke kiemelte: a budapesti zsidó kórház egyedülálló és különleges intézmény közösségük és a világszerte élő zsidók számára egyaránt. "Mivel az intézmény a régió egyetlen zsidó kórháza, létezése, valamint a személyzet és a betegek jóléte különösen fontos számunkra." - hívta fel a figyelmet a Zsidó Világkongresszus elnöke.

Ronald S. Lauder levelében kitért rá, tisztában vannak azzal, hogy az intézmény jelentős kormányzati támogatással megvalósuló felújításon megy keresztül. "Ebben a kihívásokkal teli időszakban is arra kérjük Miniszterelnök urat, hogy továbbra is támogassa a zsidó kórházat. Biztosíthatom Önt, hogy a Mazsihisz vezetői és munkatársai betartják a kormányzat valamennyi iránymutatását annak érdekében, hogy mindenki biztonságban legyen, és a lehető legtöbb életet megmentse" - írta levelében a Zsidó Világkongresszus elnöke.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018